Ισπανία: «Πληρώστε τους ποδοσφαιριστές αλλιώς το πρωτάθλημα δε θα ξεκινήσει»

FIFPRO

Ο Luis Rubiales, Πρόεδρος του Ισπανικού Συνδέσμου AFE, προειδοποίησε ότι είτε θα πληρωθούν οι 200 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που είναι απλήρωτοι ή θα τους δοθούν εγγυήσεις ότι οι δεσμεύσεις απέναντι τους θα υλοποιηθούν, αλλιώς, η σεζόν 2011/12 δε θα ξεκινήσει.
Ο Rubiales έκανε αυτή την δήλωση μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους ποδοσφαιριστές της Racing Santander. Η ομάδα χρωστά 1.7 εκατ. € σε 11 παίκτες από την περασμένη σεζόν. Η ομάδα είναι 15η στην κατάταξη της Primera División.
«Πως να ξεκινήσουμε το ερχόμενο πρωτάθλημα όταν 200 με 300 παίκτες στην Primera και την Segunda División είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό, χωρίς εγγυήσεις ότι θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους; Θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα για να το σταματήσουμε μετά από μήνα, ή η επαγγελματική Ένωση θα το σταματήσει λόγω προβλημάτων ή θα πρέπει να πάμε ξανά στα δικαστήρια;».
Αυτά δηλώνει ο Rubiales που απαιτεί όχι μόνο να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές αλλά και να προλάβουν τέτοιου είδους προβλήματα.
Ο AFE προτείνει όπως η επαγγελματική Ένωση, οι Σύνδεσμοι και οι φορείς να θέσουν κριτήρια ιδιοκτησίας ομάδας, δηλαδή, να μπορούν να εξασφαλίσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις τους. Θεωρούν ότι μία τόσο μεγάλη χώρα με τόσο σημαντικό επίπεδο ποδοσφαίρου όπως η Ισπανική Λίγκα δεν μπορεί να βασίζει τα οικονομικά της σε άδεια λόγια και καλή πίστη, αλλά σε συμφωνίες, που εγγυούνται ότι οι υποχρεώσεις των ομάδων θα εκπληρώνονται και τα συμβόλαια θα γίνονται σεβαστά.
Ως παράδειγμα έλλειψης εγγυήσεων, ο Luis Rubiales είπε για τους 11 παίκτες της Racing που είναι απλήρωτοι από την περασμένη σεζόν. Δέχθηκαν την καθυστέρηση πληρωμών για το καλό της ομάδας, αλλά, τώρα είναι σε μία κατάσταση αβεβαιότητας εάν και εφόσον ο νέος ιδιοκτήτης, ο Ινδός επιχειρηματίας Ahsan Ali Syed, θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις.
«Αυτό δε συμβαίνει σε άλλες χώρες, όπως την Αγγλία, διότι όταν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει μία ομάδα θα πρέπει να παρέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις».
Ο Rubiales επιμένει ότι η ισπανική Λίγκα θέλει να συνεχίζει να υπερηφανεύεται ότι είναι σημαντικός παράγοντας στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά, θα πρέπει να ξεκινήσει να ανεβάσει το επίπεδο της και σε ό, τι αφορά την οικονομική ευρωστία των ομάδων της.
«Σίγουρα θα υπάρξουν ομάδες που θα συμφωνούν για μικρότερα ποσά αλλά και οι παίκτες θα είναι τότε σίγουροι ότι θα πληρωθούν αυτά που έχουν συμφωνήσει. Αυτό που δεν μπορώ να αποδεχτώ είναι υποσχέσεις για κάτι που δεν έχει λειτουργήσει. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα πιο υγιές σύστημα, όπως της Ολλανδίας, Αγγλίας ή της Γαλλίας» επανέλαβε.
Ο πρόεδρος του AFE δηλώνει ότι είναι σε συνεννόηση με την Γραμματεία Αθλητισμού και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αλλά όχι με τις Λίγκες.
«Θέλω να είμαι αισιόδοξος, ο πρόεδρος της Λίγκας ζήτησε συνάντηση, για επαναδιαπραγμάτευση της ΣΣΕ αλλά και περαιτέρω συζητήσεις για το οικονομικό θέμα. Το μέλλον θα δείξει».

Spain: ‘Pay the players or 2012 season will not begin’

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη