Ο ΠΣΑΠΠ στο Συνέδριο των FIFPRO και European Leagues

FIFPROΝΕΑ

Συνέδριο με θέμα την υγεία των ποδοσφαιριστών και πιο συγκεκριμένα τον τρόπο αντιμετώπισης ενδεχόμενων προβλημάτων που προκύπτουν στο κεφάλι όπως διασείσεις, πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου στα κεντρικά γραφεία της FIFPRO στο Αμστερνταμ.

Σε αυτό συμμετείχαν, εκτός του Παγκόσμιου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών και χωρών ξεχωριστά, εκπρόσωποι της UEFA, της IFAB, διοργανώτριων λιγκών, ιατροί αλλά και μέλη άλλων αθλημάτων που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, όπως του ράγκμπι.

Κατά τη διάρκειά του δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην ενημέρωση, την εκπαίδευση όλων όσων συμμετέχουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ώστε να αντιμετωπίσουν ανάλογα περιστατικά αλλά και την εφαρμογή όπως και αναβάθμιση των πρωτοκόλλων υγείας που έχουν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων. Τα οποία μάλιστα δεν θα αφορούν μόνο το υψηλό επίπεδο διοργανώσεων, αλλά θα καλύπτουν όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου.

Σε εθνικό επίπεδο ο ΠΣΑΠΠ και η Super League είναι μεταξύ των 20 συμμετεχόντων του project και βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με σκοπό την υλοποίησή του.

Τον ΠΣΑΠΠ εκπροσώπησε στο συνέδριο ο Γιάννης Μπράχο, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Συνδέσμου.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη