Υπογράφτηκε η σύμβαση της FIFPRO με την ελληνική κυβέρνηση για το «Red Button»

Dont Fix ItFIFPROΝΕΑ

Πραγματικότητα έγινε σήμερα (1/12) ένα πάγιο αίτημα του ΠΣΑΠΠ, καθώς μεταξύ της FIFPRO και της ελληνικής κυβέρνησης υπογράφτηκε η συνεργασία τους για τη δημιουργία της εφαρμογής «Red Button», εξέλιξη που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του φαινομένου των προσημειωμένων αγώνων.

Τη συμφωνία ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται επίσης οι αθλητές όλων των ομαδικών αθλημάτων (μπάσκετ,βόλεϊ, χάντμπολ, πόλο), οι οποίοι θα είναι σε θέση να έχουν την εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα και θα μπορούν να καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές απόπειρες επηρεασμού τους ή οτιδήποτε σχετικό υποπίπτει στην αντίληψή τους.

Αυτόματα η Ελλάδα έγινε η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ στον κόσμο που η εφαρμογή «Red Button» θα είναι διαθέσιμη για όλους τους αθλητές των ομαδικών αθλημάτων, εξέλιξη που αποτελούσε προτεραιότητα του ΠΣΑΠΠ.

Η εφαρμογή «Red Button» δημιουργήθηκε πριν από χρόνια από το Σύνδεσμο της Φινλανδίας και τη κυβέρνηση της χώρας και πλέον έχει τεθεί υπό την αιγίδα της FIFPRO. Η οποιαδήποτε καταγγελία ή αναφορά γίνεται στο «Red Button» είναι ανώνυμη και πρόσβαση έχουν μόνο οι αρμόδιες κυβερνητικές αρχές ή η αστυνομία. Λόγω αυτού έχει αποδειχθεί πως η χρήση του διευκολύνει τους αθλητές, που μέχρι πρότινος έπρεπε να καταφύγουν επώνυμα στους αρμόδιους μηχανισμούς.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, συμμετείχε διαδικτυακά από τις Βρυξέλλες στο συνέδριο της FIFPRO όπου και υπογράφτηκε η συμφωνία, δήλωσε σχετικά στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Συνδέσμου. «Η χειραγώγηση των αγώνων είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές στον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα για την καταπολέμηση των προσημειωμένων αγώνων και η συμφωνία με τη FIFPRO αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Θέλουμε να εξοπλίσουμε τους αθλητές μας με όλα τα δυνατά μέσα ώστε να αναγνωρίζουν, να αντιστέκονται και να αναφέρουν σχετικές προσεγγίσεις και απειλές που μπορεί να είναι μοιραίες για την καριέρα τους και επιζήμιες για το άθλημά τους. Μέσα από εκστρατείες ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης καθώς και με αξιόπιστους και αποτελεσματικούς μηχανισμούς αναφοράς που αναπτύχθηκαν στην Εθνική μας Πλατφόρμα, η ελληνική πολιτεία και το αθλητικό κίνημα ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία του αθλητισμού».

Ο Γιάννης Μπράχο, Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου, ανέφερε για το ζήτημα. «Χαιρόμαστε που πλέον θα μπορούμε με το Red Button να προστατεύουμε τους ποδοσφαιριστές και ότι βοηθήσαμε στη συμφωνία της κυβέρνησης με τη FIFPRO για την παροχή της εφαρμογής σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Ευελπιστούμε στη σωστή της χρήση και τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη