Η UEFA θα ενισχύσει με 400.000 ευρώ κάθε Ομοσπονδία για την Εθνική Ομάδα Γυναικών

FIFPROΝΕΑ

Σε μία σημαντική κίνηση που αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ποδοσφαίρου Γυναικών προχώρησε η UEFA και την οποία ανακοίνωσε η FIFPRO, αφού προηγήθηκε σχετική συνεργασία της FIFPRO Europe και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Οπου πλέον θεσπίστηκε ένα «πλαίσιο ελαχίστων προδιαγραφών» που αφορούν τις Εθνικές Ομάδες Γυναικών, ώστε να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες, σε όλα τα επίπεδα, για τις ποδοσφαιρίστριες.

Μεταξύ άλλων περιγράφεται η υποχρέωση των ομοσπονδιών απέναντι στις ποδοσφαιρίστριες να τους παρέχουν ποιοτικές αγωνιστικές και όχι μόνο συνθήκες κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στις εθνικές ομάδες.

Παράλληλα αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο οι ομοσπονδιακοί προπονητές καλούνται να υπηρετούν την βέλτιστη εξέλιξη του ποδοσφαίρου γυναικών, οι ομοσπονδίες να διασφαλίζουν τις βέλτιστες εγκαταστάσεις προπόνησης, τις πιο άμεσες διαθέσιμες διαδρομές ταξιδίων, να εφαρμόζουν, παράλληλα, πολιτικές κατά των διακρίσεων, να καλύπτουν τα έξοδα και τις αμοιβές των ποδοσφαιριστριών αλλά και να υπάρχει κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους όσον αφορά τη μητρότητα.

Μάλιστα η UEFA θα ενισχύσει τις ομοσπονδίες με 100.000 ευρώ ετησίως  για τα επόμενα τέσσερα χρόνια  (σ.σ. 400.000 ευρώ συνολικά), με σκοπό να προσφέρει κίνητρο ώστε να υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω. Για τον ΠΣΑΠΠ είναι μία πολύ σημαντική κίνηση/απόφαση που θα προσφέρει πολλά στην αναβάθμιση του Ποδοσφαίρου Γυναικών και θα επιδράσει θετικά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο πρόεδρος της FIFPRO Europe Νταβίντ Τεριέ σχολίασε τα εξής, με αφορμή την ευχάριστη αυτή εξέλιξη: «Η στενή συνεργασία μεταξύ της FIFPRO Europe και της UEFA ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση αυτής της πρωτοβουλίας ορόσημο. Είμαστε δεσμευμένοι στην περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μας με την UEFA προς όφελος των παικτών. Η FIFPRO Europe παραμένει αφοσιωμένη στην προώθηση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο σύνολό της».

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Ποδοσφαίρου Γυναικών της UEFA Ναντίν Κέσλερ υπογράμμισε, από την πλευρά της, πως: «Η ανακοίνωση του πλαισίου σηματοδοτεί ένα κρίσιμο ορόσημο για τις Εθνικές Ομάδες Γυναικών, που έγινε δυνατό μέσω του θετικού πνεύματος συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων».

Η διευθύντρια Παγκόσμιας Πολιτικής και Στρατηγικών Σχέσεων Γυναικείου ποδοσφαίρου της FIFPRO, Σάρα Γκρεγκόριους, τόνισε σχετικά: «Οι ποδοσφαιρίστριες των Εθνικών Ομάδων Γυναικών και το άθλημα ευρύτερα στην Ευρώπη, θα επωφεληθούν σημαντικά από αυτές τις σημαντικές αλλαγές που παρέχουν ασφάλεια και βελτιωμένες συνθήκες με στόχο το Ποδόσφαιρο Γυναικών να συνεχίσει την ανάπτυξή του».

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη