Η Διαδικτυακή Ακαδημία της FIFPro καλεί τους νέους φοιτητές

FIFPROONLINE ACADEMY

Η Διαδικτυακή Ακαδημία της FIFPro είναι στα μισά του δεύτερου έτους. Αλλά ετοιμάζεται ήδη για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Στα γραφείο της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, οργανώθηκε μια ειδική συνεδρίαση για τα ενδιαφερόμενα Σωματεία-μέλη.
«Είχαμε δύο καλές μέρες», λέει ο Μάρκο Levovnik, εκπρόσωπος της Διαδικτυακής Ακαδημίας της FIFPro, αλλά και επιμελητής πολλών φοιτητών. «Καλωσορίσαμε εκπροσώπους από δεκαεννέα ευρωπαϊκές χώρες και τους ενημερώσαμε για τις δυνατότητες και τις απαιτήσεις της Διαδικτυακής Ακαδημίας της FIFPro».
Η Διαδικτυακή Ακαδημία της FIFPro ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2011, με 51 σπουδαστές να ξεκινούν το πρόγραμμα πτυχίου «Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού» στο University College της Βόρειας Δανίας, εταίρος της συνεργασίας της FIFPro σε αυτό το έργο. Αυτές οι διαδικτυακές σπουδές δίνουν την ευκαιρία στους φοιτητές (πολίτες της ΕΕ) να συνδεθούν κάθε φορά που τους ταιριάζει καλύτερα και από όπου θέλουν, είτε πρόκειται για το σπίτι, είτε για το προπονητικό κέντρο ή οπουδήποτε αλλού. Με αυτό το πρόγραμμα η FIFPro ελπίζει να προετοιμάσει τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για τη ζωή τους μετά το τέλος της αθλητικής τους καριέρας.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης στο Hoofddorp, την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, η FIFPro ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τις τάξεις της επόμενης χρονιάς. «Ενημερώσαμε τους εκπροσώπους των ενώσεων για τα πάντα: από το πώς να προσεγγίσουν τους παίκτες, όπως για το πώς να επιμελούνται τους παίκτες κατά την διάρκεια των σπουδών τους. Τους ωθήσαμε να πάνε στα αποδυτήρια και να καλέσουν τους παίκτες να σκεφτούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας, να κατανοήσουν οι παίκτες τι μεγάλη ευκαιρία τους προσφέρει η FIFPro».
Ο Levovnik και οι συνεργάτες του από την Διαδικτυακή Ακαδημία της FIFPro αναμένουν μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των συμμετεχόντων. «Νομίζω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τον αριθμό των 100 νέων σπουδαστών. Όλο και περισσότερες χώρες επιθυμούν να συμμετάσχουν, καθώς και οι Ευρωπαϊκές Ενώσεις επαγγελματιών αθλητών, αθλητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “στρατολογούν” σπουδαστές μεταξύ των μελών τους».
«Έχουμε παρατηρήσει ότι οι παίκτες που έχουν αποφασίσει να πάρουν τα μαθήματα, είναι πολύ ενθουσιασμένοι», αναγνωρίζει ο Levovnik. «Πέρυσι είχαμε έναν παίκτη της Σλοβενικής εθνικής ομάδας χάντμπολ που γράφτηκε στο πρόγραμμα. Του άρεσε τόσο πολύ και έχει γίνει παράδειγμα για εμάς. Φέτος, χάρη στην ενθουσιώδη στάση του, ακόμα τέσσερα μέλη της εθνικής ομάδας χάντμπολ εντάχθηκαν στην Διαδικτυακή Ακαδημία της FIFPro. Υπόψη ότι η εθνική ομάδα της Σλοβενίας πρόσφατα τερμάτισε τέταρτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Χάντμπολ».
Η FIFPro καλεί όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές (μόνο οι πολίτες της ΕΕ), οι οποίοι ενδιαφέρονται για την Διαδικτυακή Ακαδημία της FIFPro, να απευθύνονται στον Εθνικό τους Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Διαδικτυακής Ακαδημίας της FIFPro, ή να επικοινωνήσουν με την Suzanne Bakker στα γραφεία της FIFPro (s.bakker@fifpro.org) ή με τον Jesper Thorup (jesper.thorup@spillerforeningen.dk) στα γραφεία του Spillerforeningen, της Δανέζικης Ένωσης Ποδοσφαιριστών.

FIFPro Online Academy invites new students

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη