Προσοχή για την ύπαρξη «ψεύτικων» εκπροσώπων/διαμεσολαβητών

Στην εποχή των social media και της εξάπλωσής τους, είναι πιθανό οι ποδοσφαιριστές, κυρίως οι νεαροί, να πέσουν θύματα επιτήδειων που με πρόσχημα πως θα διαμεσολαβήσουν ώστε να δοκιμαστούν σε ομάδες, αποσπούν από τους ίδιους και τις οικογένειές τους σημαντικά χρηματικά ποσά, δήθεν για την έκδοση εισιτηρίων ή άλλων σχετικών εγγράφων.

Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος των Ποδοσφαιριστών (FIFPro), σε συνεργασία με όλους τους Συνδέσμους ανά χώρα, επισείει την προσοχή για την ύπαρξη «ψεύτικων εκπροσώπων/διαμεσολαβητών», οι οποίοι πρέπει να απομονωθούν και φυσικά να καταγγελθούν στις αρμόδιες αρχές.

Η συνήθης πρακτική τους είναι απλή. Αρχικά επικοινωνούν με τους ποδοσφαιριστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου υπόσχονται την άμεση μετακίνησή τους σε συλλόγους του εσωτερικού ή του εξωτερικού, έναντι συγκεκριμένου οικονομικού αντιτίμου. Υστερα πιέζουν εκείνους ή τις οικογένειές τους για την καταβολή των χρημάτων, προφασιζόμενοι πως λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει, είναι πιθανό η συμφωνία να ακυρωθεί ακόμη και τις επόμενες ώρες.

Εσχάτως παρατηρείται έξαρση του φαινομένου σε χώρες όπως η Τσεχία, η Φιλανδία και η Λιθουανία, ενώ και στην Ελλάδα υπήρξαν ανάλογα περιστατικά. Υπό αυτές τις συνθήκες η FIFPro έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου. «Δυστυχώς έχουμε συχνές αναφορές από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που πλήρωσαν ώστε να δοκιμαστούν σε ομάδες και αυτό δεν συνέβη ποτέ. Συμβουλεύουμε τόσο εκείνους όσο και τους γονείς τους, να επικοινωνούν μαζί μας ή με τον Σύνδεσμο της χώρας τους, κάθε φορά που έχουν την οποιαδήποτε αμφιβολία», τόνισε σχετικά ο Τεό Φαν Σέγκελεν, γενικός της γραμματέας.

Ο ΠΣΑΠ καλεί όλους τους ποδοσφαιριστές, ανεξαρτήτου ηλικίας, να επικοινωνήσουν μαζί του, εφόσον θεωρήσουν πως υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύματα ανάλογης εξαπάτησης.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη