Δανός ποδοσφαιριστής αφήνει τον Πανιώνιο μετά από μη καταβολής πληρωμών

FIFPROΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ

Οι Σύνδεσμοι ποδοσφαιριστών της Δανίας και της Ελλάδας συνεργάστηκαν στενά στην υπόθεση του ποδοσφαιριστή Kasper Risgard που ζητούσε να μείνει ελεύθερος από τον Πανιώνιο καθώς η ομάδα του δεν μπόρεσε να φανεί συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις που είχε αναλάβει απέναντι του.
Αυτή η υπόθεση αποτελεί ένα από τα παραδείγματα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων που δεν πληρώνουν τους παίκτες στην ώρα τους.

Στις 31 Αυγούστου 2010 ο Kasper Risgard μεταγράφηκε από την γερμανική Arminia Bielefeld στον Πανιώνιο. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Πανιωνίου δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις ειδικά στο κομμάτι των πληρωμών. Ως επακόλουθο, ο Spillerforeningen, και ο ΠΣΑΠ βοήθησαν, μετά από πρόσκληση του παίκτη, τον Kasper Risgard ώστε να ακυρώσει την συμβασιακή του σχέση.

Ο Kasper έφυγε πλέον από την Ελλάδα με την οικογένειά του. «Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια που πήρα από τους Spillerforeningen και ΠΣΑΠ. Τώρα θα συγκεντρωθώ ώστε να βρώ μία καινούρια ομάδα και ελπίζω να συμβεί αυτό σύντομα, έτσι ώστε να μπορέσω να ξαναπαίξω και φυσικά να πληρώνομαι γι’ αυτό.» δήλωσε ο Kasper Risgard, φανερά ανακουφισμένος που είναι πίσω στην Δανία.

Ο Mads Øland, γενικός διευθυντής του Spillerforeningen και μέλος του ΔΣ της FIFPro συμπληρώνει: «Τελευταία, ο Spillerforeningen και η FIFPro έχουν τονίσει το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές ομάδες σε πολλές χώρες της Ευρώπης που δεν είναι προσεκτικές με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Δυστυχώς, η υπόθεση του Kasper είναι το πιο κλασσικό παράδειγμα. Η συμπεριφορά του Πανιωνίου σε αυτήν την περίπτωση είναι απαράδεκτη».

Ο Øland συνεχίζει: «Η συμβατική σχέση του Kasper με τον Πανιώνιο έχει ακυρωθεί λόγω των παραβιάσεων της ομάδος. Όταν ο Kasper υπογράψει συμβόλαιο με μία νέα ομάδα, εμείς θα τον βοηθήσουμε σε όλη την διαδικασία και για την έκδοση δελτίου από την Ομοσπονδία, έτσι ώστε να μπορεί να παίξει ξανά το συντομότερο δυνατόν.»

Ήδη πάντως, ο Δανός παίκτης κατάφερε να βρεί μία νέα ομάδα και υπέγραψε με την IF Silkeborg έως το καλοκαίρι του 2013.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη