Υπογράφθηκε το μνημόνιο συνεργασίας με την Ε.Π.ΑΘΛ.Α.

Dont Fix ItΝΕΑ

Υπογράφθηκε χθες (10/3) το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) και των Πανελληνίων Συνδέσμων Ομαδικών Αθλητών (Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Πόλο, Χάντμπολ), του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, των Ενώσεων Συμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και του «Ζήσε Αθλητικά».

Τον ΠΣΑΠΠ εκπροσώπησαν οι Γιώργος Γεωργίου και Γιάννης Μπράχο, Αντιπρόεδρός του Συνδέσμου και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων αντίστοιχα, ενώ σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η ανάπτυξη κοινών δράσεων για την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων και η συμβολή των αθλητών σε αυτό.

Κύριοι άξονές του είναι, μεταξύ άλλων, η υποστήριξη και προώθηση από τον Σύνδεσμο κάθε είδους προγραμμάτων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης τα οποία εκπονεί και εφαρμόζει η Ε.Π.ΑΘΛ.Α., η ενθάρρυνση των ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών να αναφέρουν περιστατικά χειραγώγησης μέσω των Μηχανισμών Υποβολής Αναφορών, αλλά και η παρουσία του ΠΣΑΠΠ σε μελέτες σχετικά με θέματα χειραγώγησης αθλητικών αγώνων.

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, μετά την υπογραφή του μνημονίου, ανέφερε τα εξής: «Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας για το καλό του αθλητισμού. Νομίζω ότι η πρόληψη και η ενημέρωση του κάθε συνδέσμου προς τον αθλητή του θα είναι πολύ σημαντικό. Ο ΠΣΑΠΠ θα είναι αρωγός σε αυτό».

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση των αντιπροσωπειών των Συνδέσμων αθλητών ομαδικών αθλημάτων και Ολυμπιονικών με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, όπου και ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες του αθλητικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα. Από τον ΠΣΑΠΠ, όπως και όλους τους συμμετέχοντες, ζητήθηκε να καταθέσει τις προτάσεις του για ορισμένα επιμέρους ζητήματα του νομοσχεδίου.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη