Τραϊανός Δέλλας: «Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν έχουμε καταλάβει τη δύναμή μας»

ΝΕΑ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τραϊανός Δέλλας από το Τόπλιτσε της Σλοβενίας που βρίσκεται η ΑΕΚ, τόνισε μεταξύ των άλλων για το θέμα της βίας:

 

Υπάρχει όμως και η άποψη ότι και οι ποδοσφαιριστές δεν κάνουν κάτι για το θέμα της βίας. Λένε ότι από τη στιγμή που γίνονται αυτά τα επεισόδια λ.χ. φέτος στο Καραϊσκάκη, στην Τούμπα, στον τελικό του Κυπέλλου οι ποδοσφαιριστές δεν θα έπρεπε να συνεχίζουν να παίζουν…


Έχεις δίκιο. Το ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα στην Ελλάδα, φταίνε και οι ποδοσφαιριστές. Όχι ότι δεν γίνονται προσπάθειες. Κατά την περσινή σεζόν κάναμε προσπάθειες, είπαμε κάποια πράγματα, προσπαθήσαμε να περάσουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι. Κάποιοι συνάδελφοί μας, είτε επειδή δέχτηκαν πιέσεις, είτε επειδή δεν έχουν την προσωπικότητα να αντέξουν την πίεση, είτε να πουν στον πρόεδρό τους «θα μπουν να με μαχαιρώσουν». Θα πω ένα απλό παράδειγμα. Κάναμε γενική συνέλευση του ΠΣΑΠ και δεν ήταν ούτε ένας παίκτης του Ατρομήτου. Γιατί; Πως εγώ θα έχω απαίτηση από τον πρόεδρο, τον φίλαθλο, αν δεν βγω εγώ ο ίδιος μπροστά. Και δεν είναι ότι οι μεγάλες ομάδες απέχουν. Εμείς είμαστε οι πρώτοι, εμείς θέλουμε να φύγει η βία από το γήπεδο. Εμείς που αναλογικά οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων κάνουν τα περισσότερα επεισόδια μιας και είναι και περισσότεροι.

Εμείς θέλουμε ν’ αλλάξει, γιατί εμείς οι ίδιοι έχουμε σιχαθεί το ποδόσφαιρο πραγματικά. Πλέον φοβόμαστε να μπούμε στο γήπεδο. Δεν ξέρουμε αν θα μπουκάρει κάποιος, ο οποίος δεν ξέρω και εγώ τι θα έχει πιει και θα κάνει μια κίνηση ας πούμε με ένα μαχαίρι. Γιατί δεν τον ελέγχει κανείς. Όπως έγινε στην Τούμπα που πήγε να με κάψει ο άλλος με τον πυρσό. Ή όπως έγινε με τον Σισέ. Ήθελε πολύ να έχει κάποιος ένα μαχαίρι και να κάνει μια κίνηση στον Σισέ, όπως ήταν τα πράγματα εκείνη τη στιγμή; Το μαχαίρι δεν περνάει στα γήπεδα; Εδώ περνούν… πιστόλια και οβίδες! Είναι πολύ σοβαρά θέματα αυτά. Δυστυχώς οι ποδοσφαιριστές δεν ακούγονται. Το δικό μας όργανο είναι πάρα πολύ αδύναμο. Σε άλλες χώρες πραγματικά μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις. Οι Έλληνες δεν έχουμε καταλάβει τη δύναμή μας. Εμείς είμαστε το πετρέλαιο που μπαίνει στη μηχανή του ποδοσφαίρου. Δεν μπορούν να το καταλάβουν.

Είτε επειδή δεν έχουν προσωπικότητα, είτε επειδή φοβούνται τον εκάστοτε πρόεδρο και τις απειλές. Υπήρξε ποδοσφαιριστής που έλεγε ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει γιατί ο πρόεδρος του έλεγε ότι δεν θα πληρωθεί γιατί δεν θα δώσει τα χρήματα η Nova. Βάζεις όμως στη ζυγαριά τη ζωή σου, για ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο; Ή εσύ που απειλείς, βάζεις στη ζυγαριά τη ζωή του ποδοσφαιριστή ή του οποιουδήποτε, για εκατό χιλιάδες που θα πάρεις από τη «Χ» Nova ή από τον ΟΠΑΠ; Τα έχουμε ξεφτιλίσει όλα; Γιατί; Για το κέρδος; Και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι φεύγοντας η βία από το γήπεδο, το κέρδος θα είναι 10πλάσιο; Γιατί ο κόσμος θα έρθει πιο εύκολα στο γήπεδο. Όλα θα είναι καλύτερα. Και το κέρδος μεγαλύτερο γιατί το προϊόν θα είναι καθαρό. Μήπως εξυπηρετείται τίποτα άλλο;

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη