Το ποδόσφαιρο θα ζήσει, χάρη σε αυτούς που το αγαπούν

ΝΕΑ

Μαχαιριά στην καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν τα θλιβερά όσο και αναμενόμενα, επειδή δυστυχώς είχαν προαγγελθεί και όπως φάνηκε, προσχεδιασθεί, επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

pao-osfpstokentro1

Το ποδόσφαιρο μας, όμως, θα ζήσει και θα αντέξει και αυτή τη δοκιμασία, γιατί όλοι όσοι το αγαπούν, θα το στηρίξουν, έστω και αν αισθάνονται πια ότι παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες σε μοναχικό αγώνα.

Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά γίναμε μάρτυρες ενός βάναυσου χτυπήματος κατά του ποδοσφαίρου, από θλιβερές μειοψηφίες που αυτή τη φορά νίκησαν τους πολλούς, τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, εκείνους που πράγματι αγαπούν τον βασιλιά των σπορ.

Ωστόσο, πριν από κάθε άλλον, οι πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου, οι ποδοσφαιριστές, είναι εδώ, ενωμένοι και συνεχίζουν να δίνουν το καλό παράδειγμα, όπως περίτρανα αποδείχθηκε και στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθείστε τους ποδοσφαιριστές, παραδειγματισθείτε από την υπεύθυνη στάση τους και βοηθείστε ώστε να βρεθούν λύσεις για το ποδόσφαιρο μας. Οι ποδοσφαιριστές έκαναν ότι ακριβώς έπρεπε, αυτό που λέμε εδώ και καιρό. Συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου, με τον διαιτητή, ήταν μαζί στα δύσκολα, διαχειρίσθηκαν με ψυχραιμία και συναδελφικότητα την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Τα επεισόδια διώχνουν τον κόσμο από το γήπεδο, αλλά, παράλληλα, απομακρύνουν κι επίδοξους επενδυτές. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όπου θα ξεπλυθούν αμαρτίες και σφάλματα της κοινωνίας. Η κρίση είναι εδώ για όλους και όλες, αλλά, δεν είναι δυνατό να προσφέρει άλλοθι για παραβατικές συμπεριφορές.

Πέρα και πάνω από όλα, το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς και μόνο ένα προϊόν, είναι η ίδια η ζωή μας. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για να κρατήσουμε ζωντανό το ποδόσφαιρο.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου πρέπει να μείνει ενωμένος απέναντι στους εκφραστές της τυφλής και ωμής βίας που βρίσκει πεδίο στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και μαύρισε όχι μόνο το ντέρμπι αλλά και τη ψυχή μας, από στεναχώρια και θλίψη. Αυτή η ήττα, πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να είναι η τελευταία που γνώρισε το ποδόσφαιρο μας.
[psap]

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη