«ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΑΡΙΖΕΙ ΖΩΗ – ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ»

ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣΝΕΑ

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, ο ΠΣΑΠ παρευρέθηκε στην Πάτρα, στην εκδήλωση «ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΑΡΙΖΕΙ ΖΩΗ – ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ » που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ε.Π.Σ. Αχαΐας και η οποία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία γνωρίζοντας πρωτόγνωρη απήχηση και ανταπόκριση και επαναπροσδιορίζοντας το νόημα του αθλητισμού.

Τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Διονύσιος Δημόπουλος, ο Ταμίας Ιωάννης Λαζανάς, ο Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και ο Νικόλαος Μάλλιαρης -ένα από τα πρώτα μέλη του Συνδέσμου-, ενώ, παράλληλα, παρευρέθηκε και ο συνεργάτης του ΠΣΑΠ φωτορεπόρτερ – Γεώργιος Φιλιππίδης.

Επίσημοι προσκεκλημένοι της Ε.Π.Σ. Αχαΐας ήταν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Ευάγγελος Μόρας, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, στην οποία ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Αχαΐας Δημήτριος Μπαλαφούτης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (Κ.Ε.Δ.Μ.Ο.Π.) Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων ποδοσφαιριστών Διονύσιος Δημόπουλος.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης «ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΑΡΙΖΕΙ ΖΩΗ – ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ » από την Ε.Π.Σ. Αχαΐας, στην Πάτρα αποτελεί μια πρωτοποριακή κίνηση με στόχο την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση της κοινής γνώμης και την κινητοποίηση εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η πόλη της Πάτρας απέδειξε αναμφισβήτητα ότι πρωτοπορεί, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό επικροτούμε και συγχαίρουμε θερμά την Ε.Π.Σ. Αχαΐας για τις ενέργειες κοινωνικής ευθύνης και την ουσιαστική συμβολή της στην κινητοποίηση εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Τέτοιου είδους ενέργειες και κοινωνικές πρωτοβουλίες ταυτίζονται απόλυτα με τις δικές μας προτεραιότητες, αξίες και ιδανικά στο πλαίσιο της ουσιαστικής συνεργασίας μας με την Πολιτεία, την Ε.Π.Ο., τη Super League και τη Football league, με βασικές αρχές μας την ευαισθησία, την υπευθυνότητα την κοινωνική προσφορά.

Ο ΠΣΑΠ αποτελεί ένθερμο υποστηρικτή της προσπάθειας αυτής και συμπαίκτη στην ίδια ομάδα που στοχεύει στην ανακούφιση συνανθρώπων μας που υποφέρουν δίνοντας μάχη με την επάρατη νόσο και ως εκ τούτου, κατά την ανωτέρω εκδήλωση, βράβευσε την Ε.Π.Σ. Αχαΐας για τη σπουδαία κοινωνική πρωτοβουλία της.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής βραβεύθηκαν για την ευαισθητοποίηση και την πολύτιμή κοινωνική τους προσφορά : ο διεθνής ποδοσφαιριστής Ευάγγελος Μόρας για το κοινωνικό έργο που επιτελεί μέσω του Σωματείου «SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ.», του οποίου είναι ιδρυτής, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ο καθηγητής Ιατρικής Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης και Πρόεδρος του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (Κ.Ε.Δ.Μ.Ο.Π.) «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» αλλά και ο ΠΣΑΠ

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας, αναγνωρίζοντας το κοινωνικό έργο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, τον τίμησε, στο πρόσωπο του Προέδρου του ΠΣΑΠ Διονυσίου Δημόπουλου, όχι μόνο για την εκστρατεία του, με σύνθημα «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών» αλλά και για το σύνολο των δράσεων και κοινωνικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει αναδεικνύοντας την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου μας.

Άλλωστε, ο ΠΣΑΠ έγινε αποδέκτης ιδιαίτερα θετικών σχολίων και ένθερμων επαίνων από όλους τους ομιλητές της Ημερίδας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σύνολο των κοινωνικών μας δράσεων και να καταστούν κοινωνοί του οράματος και τον στόχων μας. Ειδικότερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Γρηγόριο Αλεξόπουλο αλλά και στον συντονιστή της ανωτέρω Ημερίδας, διπλωμάτη κ. Δημήτριο Παπανδρέου οι οποίοι συνεχάρησαν και προσωπικώς τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διονύσιο Δημόπουλο για την προσφορά του Συνδέσμου στον αθλητισμό και την κοινωνία.

Η πρωτοβουλία διοργάνωσης της ημερίδας εκ μέρους της Ε.Π.Σ. Αχαΐας δίνει την δυνατότητα ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησης συνανθρώπων μας αναφορικά με την δωρεά μυελού των οστών, ώστε όλοι μαζί να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας που δίνουν μάχη με την επάρατη νόσο. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ε.Π.Σ. Αχαΐας θα βρει πληθώρα μιμητών της αξιέπαινης πρωτοβουλίας της, με τον ΠΣΑΠ να βρίσκεται πάντοτε δίπλα σε τέτοιου είδους προσπάθειες.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΣΑΠ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

[justified_image_grid id=9248 orderby=title_asc] [psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη