Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΠ και το Όραμα του

ΝΕΑ

Μετά την συγκρότηση του σε σώμα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών είναι το εξής :

Πρόεδρος: Διονύσιος Δημόπουλος
Αντιπρόεδρος: Κώστας Πούλιος
Γεν.Γραμματέας: Σταμάτης Συρίγος
Ταμίας: Γιάννης Λαζανάς
Ειδ.Γραμματέας: Παναγιώτης Κόρμπος
Σύμβουλος: Αγγελος Βέρτζος
Σύμβουλος: Κώστας Κωνσταντινίδης
Σύμβουλος: Βασίλης Παπαδόπουλος
Σύμβουλος: Γιάννης Χλωρός

Η εκτίμηση του έργου και της προσφοράς της Διοίκησης του ΠΣΑΠ, όπως εκφράσθηκε μέσω των πρόσφατων εκλογών, με την πανηγυρική επανεκλογή του συνόλου σχεδόν των μελών του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου, που απέδειξε ότι χαίρει της αμέριστης εμπιστοσύνης των συναδέλφων μας, αποτελεί για όλους εμάς κορυφαία αναγνώριση.

Ξεκινάμε, ως ισότιμα μέλη της Διοίκησης και με πνεύμα συναδελφικότητας, την τριετία της νέας θητείας μας στον ΠΣΑΠ με αίσθηση υπερηφάνειας για ότι έχουμε καταφέρει έως τώρα με θέληση, επιμονή και αποφασιστικότητα, ώστε να γίνουμε καλύτεροι και να περάσουμε στην επόμενη ημέρα, όχι μόνο με φιλοδοξίες, αλλά, με όραμα, προγραμματισμό, οργάνωση και προσδιορισμένους στόχους, που θέλουμε να υλοποιήσουμε, για το κοινό καλό.

Η εκ νέου ανάδειξή μου ως Προέδρου ειδικότερα, του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών αποτελεί ξεχωριστή και σπουδαία τιμή για εμένα.

Ο ποδοσφαιριστής ήταν, παραμένει και θα συνεχίσει να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των προσπαθειών μας. Όχι, όμως, αποκομμένος από την κοινωνία και την πραγματικότητα, αλλά, ενταγμένος με ρόλο ουσιαστικό στο σύνολο, ως πρεσβευτής των αξιών και των αρχών που υπηρετούμε, με επιμονή και συνέπεια.

Ιεραρχώντας τις προτεραιότητες μας, αναμφίβολα, προτάσσουμε την ανάγκη επιβίωσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, με όρους ανταγωνιστικότητας και αξιοπιστίας.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, προχωρήσαμε σε προτάσεις για την αναδιαμόρφωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, με την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Football League και τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Super League, ώστε να γίνουν και οι δύο διοργανώσεις περισσότερο ελκυστικές και παραγωγικές και να υπάρχει ενδιαφέρον για όλους, έως το τέλος των πρωταθλημάτων.

Το ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει και ο ΠΣΑΠ προτάσσεται ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αναδιαμόρφωση του, με συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες που είναι εφικτό να υλοποιηθούν, καθώς, συνδέονται με εμπεριστατωμένη έρευνα που έχουμε διεξάγει, σε σχέση όχι μόνο με τα ελληνικά αλλά και με τα διεθνή δεδομένα.

Με την αντίληψη ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε ίσοι και με την κοινή παραδοχή ότι εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού μας, με την επιβεβαίωση, όχι μόνο των προθέσεων αλλά και της αποτελεσματικότητας μας, συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα, υπερηφάνεια και το βλέμμα όχι στο χθες, αλλά, στο αύριο.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές, σε κάθε τομέα, προσπαθώντας να εδραιώσουμε αλλά και να προάγουμε ό,τι θεμελιώθηκε στον τομέα της ασφάλισης, των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών, της καθημερινής επαφής με τους συναδέλφους, της αντιμετώπισης των προβλημάτων τους.

Ο ΠΣΑΠ αγωνίζεται για τους ποδοσφαιριστές, ώστε να έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν κατάλληλες εργασιακές συνθήκες, να αμείβονται με αξιοπρέπεια, να λαμβάνουν αυτά που δικαιούνται, σε σχέση με το υψηλών απαιτήσεων, υποχρεώσεων, κινδύνων και επιβαρύνσεων επάγγελμα τους.

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και όλα απαιτούν επιμονή, υπομονή και διαρκή προσπάθεια, με πνεύμα συνεργασίας μαζί με όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου.

Βασικός πυλώνας του έργου που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε στη διάρκεια της θητείας μας ως Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΠ είναι αυτός που αναφέρεται στις κοινωνικές δράσεις του Συνδέσμου, στην ταύτιση του με τον κοινωνικό ιστό.

Θεωρούμε ότι σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Ε.Π.Ο., την Super League, την Football League και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, μπορούμε, με κοινές δράσεις, σε όλη την Ελλάδα, να κινηθούμε για την διαμόρφωση του αθλητικού πνεύματος, και την πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας, doping, ρατσισμού και χειραγώγησης αγώνων.

Αυτό το πνεύμα συνεργασίας θέλουμε να καθορίζει κάθε ενέργεια μας, καθώς, έχουμε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδες καταστάσεις, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να τις διαχειριστούμε.

Με χαρά και υπερηφάνεια απολαμβάνουμε την πλήρη αναγνώριση του έργου μας και την εμπιστοσύνη και συνεχίζουμε με το όραμα που έχουμε, για καλύτερο ποδόσφαιρο, για το καλό όλων.

Μέσα από την υλοποίηση των στόχων μας, πετυχαίνουμε την ταύτιση του ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα με την έννοια του πρωτοπόρου για την, ουσιαστική, αναβάθμιση του παιχνιδιού, δείχνουμε χαρακτήρα, αποτελούμε τον υγιή πόλο, γύρω από τον οποίο συγκεντρώνονται γονείς και παιδιά, με στόχο όχι μόνο να έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά, να παίζουμε, ξανά, σε γεμάτα γήπεδα.

Ο ποδοσφαιριστής δείχνει τον δρόμο σε όλους.

Διότι, ο ρόλος μας δεν περιορίζεται στον αγώνα εντός των γηπέδων αλλά εκτείνεται σε ολόκληρη την κοινωνία. Ο ποδοσφαιριστής, είναι –και οφείλει να είναι- πρότυπο ήθους και συμπεριφοράς ως ενεργός και ευαισθητοποιημένος πολίτης, σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ιδίως στις μέρες μας που όλοι δοκιμαζόμαστε σκληρά.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη