Θεσμική συνάντηση του ΠΣΑΠ με την Superleague

ΝΕΑ

Σε καλό κλίμα και με πλήρη όσο και σαφή επιβεβαίωση των, εκατέρωθεν, διαθέσεων για αγαστή συνεργασία, για το καλό του ποδοσφαίρου, πραγματοποιήθηκε θεσμική συνάντηση ανάμεσα στη νεοεκλεγείσα Διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και την Superleague.
Αντικείμενο της επαφής που πραγματοποιήθηκε ήταν η διεξοδική συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με βασικότερα από όλα το ασφαλιστικό και το Εγγυητικό Ταμείο.
Θεωρείται ως δεδομένο, πλέον, ότι η υλοποίηση και ενεργοποίηση του Εγγυητικού Ταμείου, για την κάλυψη των ποδοσφαιριστών, είναι στην τελική ευθεία, καθώς απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες ώστε να αρχίσει η λειτουργία του, ενώ κατά την αναφορά που έγινε σε ζητήματα αμοιβαίας εμπλοκής και συνύπαρξης, πιστοποιήθηκε ότι οι δύο φορείς θέλουν να εργασθούν για την εξεύρεση λύσεων σε υφιστάμενα προβλήματα αλλά και για την βελτίωση των συνθηκών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Την διοίκηση του ΠΣΑΠ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Κώστας Χαλκιάς, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πούλιος, ο Ταμίας Σάκης Δημόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Σταμάτης Συρίγος, ενώ από την Superleague ήταν παρόντες ο Πρόεδρος Γιάννης Μώραλης και ο Γενικός Διευθυντής Μιχάλης Αναγνώστου.
Εκ μέρους της Διοίκησης του ΠΣΑΠ, ο Πρόεδρος Κώστας Χαλκιάς επεσήμανε «Ήδη από την πρώτη ημέρα συγκρότησης σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας, τονίσαμε την επιθυμία μας για συνεργασία με τους φορείς του ποδοσφαίρου, προφανώς, με όρους αμοιβαίου σεβασμού, πάντα δε με κυρίαρχο μέλημα μας την πρόοδο του ποδοσφαίρου μας και την καλύτερη δυνατή ανάδειξη του ρόλου του ποδοσφαιριστή, του πρωταγωνιστή του παιχνιδιού. Είμαστε σε καλό δρόμο και με καλή και ειλικρινή διάθεση, θα προχωρήσουμε. Έχουμε αποδείξει, άλλωστε, ότι δε λείπει από τους ποδοσφαιριστές ο ρεαλισμός αλλά ούτε και η επιμονή για την επίτευξη των στόχων μας και η αποφασιστικότητα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων για τα ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους μας. Ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια κι αισιοδοξούμε».
Ο πρόεδρος της Superleague Γιάννης Μώραλης δήλωσε «Ευχήθηκα καλή δύναμη στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΠ και ελπίζω ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί στο ίδιο θετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα. Δεδομένης της κρίσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο σύνολό του το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι απολύτως απαραίτητο να επιδιώκεται η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και να βρίσκουμε λύσεις που αφήνουν ικανοποιημένες όλες τις πλευρές. Θα ενημερώσουμε στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας όλες τις ΠΑΕ-Μέλη για τα θέματα που συζητήσαμε, έτσι ώστε να καταρτιστεί ένα διαρκές πλαίσιο συνεργασίας».

[psap]

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη