Τα εύσημα στον ΠΣΑΠ για το Συνέδριο Donʼt Fix It

Dont Fix ItΝΕΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, με την οργάνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Συνέδριο Don’t Fix It, κατά το διήμερο 25 και 26 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Αντικείμενο του Συνεδρίου και της πανευρωπαϊκής καμπάνιας που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών FIFPro, της UEFA και του Πανεπιστημίου  Birkbeck ήταν η εκπαίδευση και πρόληψη για την αντιμετώπιση του φαινομένου των προσυνεννοημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Το πρόγραμμα Donʼt Fix It υλοποιείται, σε πρώτη φάση, σε 9 χώρες της Ευρώπης με τη συνεργασία των Εθνικών Συνδέσμων Ποδοσφαιριστών. Εκτός από την Ελλάδα, αυτό το πρόγραμμα εξελίσσεται ακόμα σε Αγγλία, Φινλανδία, Ιταλία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Ρουμανία, Σκωτία και Σλοβενία.

Ομιλητές και  συμμετέχοντες στο Συνέδριο, συμφώνησαν ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο ώστε να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι συντελεστές του παιχνιδιού, να υπάρξει η κατάλληλη εκπαίδευση και να γίνει η διαδικασία πρόληψης, μέρος της κουλτούρας μας. Επισημάνθηκε από όλους όσοι τοποθετήθηκαν,   ότι τα προσυνεννοημένα παιχνίδια αποτελούν το προϊόν δράσης εγκληματικής οργάνωσης, που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με κάθε τρόπο, αλλά, πρωτίστως, με την εκπαίδευση και την πρόληψη.

Δόθηκαν συγχαρητήρια στον ΠΣΑΠ από όλους, για αυτή την πρωτοβουλία που ανέλαβε κι έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία ενώ έγινε σαφές ότι αυτή η δράση δεν εστιάζεται  σε ότι έχει σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, αλλά, αφορά το πρόβλημα που υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα, μάλιστα όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά συνολικά στον αθλητισμό.

Το μήνυμα του Συνεδρίου περικλείεται στη σχετική τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΣΑΠ κ. Διονύση Δημόπουλου, ο οποίος επεσήμανε “Όλοι όσοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο, από όποια θέση, θεωρώ δεδομένο ότι συνεργαζόμαστε για το καλό του παιχνιδιού κι είναι ιδιαίτερα θετικό ότι σε αυτό το Συνέδριο ήταν όλοι εδώ. Όλοι όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, πρέπει να μένουμε ενωμένοι και συσπειρωμένοι με αρχές απόλυτης διαφάνειας και ευγενούς άμιλλας, όχι μόνο σε αυτό το Συνέδριο, αλλά και εκτός αυτού και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια και παντού. Γιατί, όλοι μαζί μπορούμε κι όταν όλοι οι θεσμικοί φορείς είναι συσπειρωμένοι, με διαφάνεια κι ευγενή άμιλλα, κανένα αρνητικό στοιχείο δε θα μπορεί να μας διασπάσει, να εισέλθει και να σπιλώσει το χώρο του ποδοσφαίρου”.

Στο Συνέδριο παρέστησαν κι απηύθυναν χαιρετισμούς

Η ΓΓΑ κ. Κυριακή Γιαννακίδου, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Πολιτισμού κ. Στέλιος Σφακιανάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Στράτος Σωπύλης, ο Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος ενώ  τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές.

Ομιλητές του διήμερου Συνεδρίου ήταν οι:

 • Τόνι Χίγκινς, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών της Σκωτίας, Μέλος του Δ.Σ. της  FIF Pro Division Europe, υπεύθυνος του προγράμματος Donʼt Fix It
 • Ιωάννης Ντζούφρας, Integrity Officer Ε.Π.Ο.
 • Πιέρ Κοσμίδης, Υπεύθυνος Γραφείου Super League
 • Γεώργιος Χαλυβόπουλος, Αστυνόμος Α΄, εκπρόσωπος Ελληνικής Αστυνομίας
 • Κωνσταντίνος Πούλιος, Γενικός Γραμματέας ΠΣΑΠ
 • Διονύσιος Δημόπουλος, Πρόεδρος ΠΣΑΠ
 • Σπύρος Νεοφυτίδης, Πρόεδρος Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, Μέλος Δ.Σ. FIFPro Division Europe
 • Νικόλαος Θεοδώρου, Ερευνητής σε θέματα αθλητικής διαφάνειας
 • Γεώργιος Καλαποτλής, Πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικός Γαζώρου, εκπρόσωπος Football League
 • Σωτήρης Τριανταφύλλου, Πρόεδρος Π.Σ.Α.Τ.
 • Αθανάσιος Μπριάκος, ΚΕΔ/ΕΠΟ
 • Ευάγγελος Πρόκος, Γενικός Γραμματέας Ο.Π.Π.Ε.
 • Αθανάσιος Μακρυνιώτης, Νομικός Σύμβουλος ΠΣΑΠ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο κι όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους, θεωρεί δε ότι έγινε μία καλή αρχή ώστε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια, για την αντιμετώπιση ενός φαινομένου που αποτελεί γάγγραινα, συνολικά, για τον χώρο του αθλητισμού.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη