Τα εύσημα κι από τους ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας στον ΠΣΑΠ

ΝΕΑ

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, που αποτελείτο από τον Πρόεδρο Διονύσιο Δημόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Λαζανά, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Πούλιο, τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Σταμάτη Συρίγο, μαζί με τον συνεργάτη του ΠΣΑΠ Κώστα Παπαδόπουλο, βρέθηκε δίπλα στους ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας, στο γήπεδο των Τζιτζιφιών, όπου προπονούνται. Τους ενημέρωσε αναλυτικά για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν, ενώ συνομίλησε μαζί τους ακούγοντας τις απόψεις τους για θέματα που τους απασχολούν.

Οι συνάδελφοι εξέφρασαν την απόλυτη ευαρέσκειά τους για όλα όσα έχει πετύχει η Διοίκηση του ΠΣΑΠ αλλά και για τα πλάνα και τον σχεδιασμό που έχει για τη συνέχεια. Επιπλέον, έδειξαν ξεχωριστό ενδιαφέρον για το Εγγυητικό Ταμείο, για το οποίο επισημάνθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΑΠ, ότι επίκειται η ενεργοποίησή του μετά την ολοκλήρωση των Κανονισμών και θα λειτουργεί, παρέχοντας κάλυψη αποδοχών στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των ομάδων που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει ασπίδα προστασίας στους συναδέλφους μας, και θα αντιμετωπισθεί η πρακτική των τελευταίων ετών με τον επιλεκτικό υποβιβασμό ομάδων, για οικονομικούς λόγους και την επακόλουθη απώλεια της επαγγελματικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών τους, μαζί με όσα προβλέπονται από τα εν ισχύ συμβόλαια τους.

Ξεχωριστή σημασία αναγνωρίσθηκε ότι είναι, η επέκταση του προγράμματος FIFPro Online Academy στο οποίο μετέχουν τώρα οι συνάδελφοι Ζησόπουλος και Μπράχο. Ζητήθηκαν περαιτέρω στοιχεία και πληροφορίες από αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του προγράμματος στην Ελλάδα, τον Ταμία, Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων και αντιπρόσωπο στη FIFPro του ΠΣΑΠ Σταμάτη Συρίγο για τις σπουδαίες παροχές που προσφέρει το FIFPro Online Academy με εξ αποστάσεως, δωρεάν, σπουδές αξίας άνω των 30.000,00 ευρώ, για την απόκτηση πτυχίου αθλητικού management.

Οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ αναφέρθηκαν εκτενώς και στο ζήτημα της ασφάλισης των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, που έχουν την καλύτερη κάλυψη που είχαν ποτέ, στα 38 χρόνια ζωής του Συνδέσμου. Εμφανής ήταν η παρουσία του Υπευθύνου της Ευρωπαϊκής Πίστης για το ασφαλιστικό ομαδικό συμβόλαιο της Football League – κου Αγγελή Προύντζου – ο οποίος ανέλυσε τις καλύψεις των μελών μας και των προστατευόμενων μελών αυτών. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επέκταση του ατομικού συμβολαίου, το οποίο έχει τη δυνατότητα ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να επιλέξει ως συνέχεια του ομαδικού του ασφαλιστηρίου (έως 15.000,00 Ευρώ) και μπορεί να καλύπτεται έως τις 500.000,00 Ευρώ. Αναφέρθηκε εκτενέστερα και για επιπλέον παροχές και εκπτώσεις που μπορούν να έχουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μέσω της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Οι συνάδελφοι της Καλλιθέας εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους, επίσης, για την δωρεάν παροχή της υπηρεσίας νομικής κάλυψης προς τα μέλη του ΠΣΑΠ που έχει αποδειχθεί όχι απλώς χρηστική, αλλά, πολύτιμη.

Η νομική υπηρεσία του Συνδέσμου είναι διαρκώς στη διάθεση των συναδέλφων μας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν και μέχρι τώρα, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, έχει δώσει λύσεις σε περισσότερες από 500 περιπτώσεις με τις οποίες έχει ασχοληθεί.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι επιδιώκεται, πρωτίστως, η αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους μας, μέσα από την επικοινωνία μαζί τους αλλά και με τις ομάδες τους, ώστε να υπάρχει αμφίδρομη προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επίσης, οι ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας, ανέφεραν την πλήρη ικανοποίησή τους και για την εξασφάλιση και αναβάθμιση μιας σειράς άλλων υπηρεσιών όπως η επέκταση του προγράμματος Don’t Fix It που αφορά πρωτίστως στην προστασία των ποδοσφαιριστών από την εμπλοκή τους σε στημένα παιχνίδια, διαρκής ενημέρωση για το ντόπινγκ, συμμετοχή στον αγώνα για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές στο Τουρνουά της FIFPro, οικονομική ενίσχυση σε ποδοσφαιριστές που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησε ο ΠΣΑΠ, μέσα από τα σχολεία, για την πρόληψη της βίας και την αντιμετώπιση του ρατσισμού, όλοι οι συνάδελφοι θα είναι στο πλευρό του Συνδέσμου για ομιλίες στους μαθητές ενώ επικροτήθηκαν οι κινήσεις από τον ΠΣΑΠ για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν σε σχολεία. Όπως κι η συνέχιση της δράσης, με αγώνες σε όλη την Ελλάδα από την αντιπροσωπευτική ομάδα του Συνδέσμου μας, για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τους Συνδέσμου του ΠΣΑΠ με τους ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας, μοιράστηκαν και βραχιολάκια τα οποία αναφέρουν «λέμε όχι στο ρατσισμό»! Τα οποία και φόρεσαν φυσικά οι συνάδελφοι και βγήκαν φωτογραφία όλοι μαζί με τα βραχιολάκια στα χέρια και παράλληλα με το μήνυμα του ΠΣΑΠ και της FIFpro, Don’t Fix It!

[justified_image_grid]

Ο ΠΣΑΠ ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση και το Προπονητικό Τeam της Π.Α.Ε. Καλλιθέα για την άψογη φιλοξενία.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη