Συνέδριο της FIFPro για τη ψυχική υγεία

FIFPROΝΕΑ

Ο ποδοσφαιριστής κατά τη διάρκεια της καριέρας του αλλά κυρίως μετά, καλείται να διαχειριστεί άγχος, πίεση και στρες, κάτι που επηρεάζει τη ψυχική του υγεία, η οποία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική.

Η FIFPro διοργάνωσε στην Ολλανδία συνέδριο με αποκλειστικό θέμα την ψυχική υγεία των μελών της, τόσο των εν ενεργεία όσο και εκείνων που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, και ο ΠΣΑΠ εκπροσωπήθηκε από τον Βασίλη Παπαδόπουλο, Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου μας, ενώ το παρών έδωσε και η διεθνής με την Εθνική Ελλάδος Γυναικών Αθανασία Μωραϊτου, που αγωνίζεται στη Γερμανία με την BV CLOPPENBURG.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναλύθηκαν τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά, καθώς στην τελευταία μελέτη της FIFPro αποτυπώνεται πως πάρα πολλοί συνάδελφοί μας ταλαιπωρήθηκαν, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, από ανάλογα ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα το 38% των εν ενεργεία ποδοσφαιριστών που ερωτήθηκαν παρουσίασαν διάφορα συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για εκείνους που είχαν αποσυρθεί ανέρχεται σε 35%.

Εξίσου μεγάλα είναι τα ευρήματα για όσους αντιμετώπισαν διαταραχές στον ύπνο τους (23% και 28% αντίστοιχα), ενώ το 9% των εν ενεργεία και το 25% όσων έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο παραδέχθηκαν πως κατέφυγαν στη χρήση αλκοόλ!

Η FIFPro σε συνεργασία με όλους τους συνδέσμους μέλη της, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΣΑΠ, προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό όλων των συναδέλφων μας, εν ενεργεία και μη, που θα χρειαστούν τη βοήθειά της γύρω από προβλήματα ψυχικής υγείας. Πρέπει άπαντες να μην υποτιμούμε τη σπουδαιότητα του θέματος.

 

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη