Συνάντηση του ΠΣΑΠΠ με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Πόντου

ΝΕΑ

Συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Πόντου είχε αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠΠ, στο πλαίσιο των ενημερώσεων που πραγματοποιεί προς τα μέλη του.

Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν και αναλύθηκαν καίρια θέματα που τους απασχολούν, όπως και για την δωρεάν νομική υπηρεσία που τους προσφέρει ο Σύνδεσμος και την οποία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν οποτεδήποτε χρειαστούν.

Από τους πλέον βασικούς άξονες της ενημέρωσης ήταν ζητήματα ακεραιότητας, όπου μεταφέρθηκαν διεξοδικά στους ποδοσφαιριστές οι ισχύοντες κανονισμοί και κυρίως οι κίνδυνοι που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν. Για αυτό άλλωστε και στο πλαίσιο της προσπάθειας που διεξάγεται για την καταπολέμηση φαινομένων χειραγώγησης και σε συνάρτηση, πάνω από όλα, την ασφάλεια των ιδίων και την προάσπιση του αθλήματος, τους μοιράστηκαν οι κωδικοί για την εφαρμογή της ανώνυμης αναφοράς «Red Button».

Εκτός των άλλων ενημερώθηκαν για τον οδηγό συμβολαίων που έχει δημιουργήσει ο ΠΣΑΠΠ με σκοπό την καλύτερη κατανόηση και σωστή επισύναψή τους, για κανονισμούς που τους ενδιαφέρουν άμεσα (π.χ. ΚΙΜΠ, αδειοδότησης, ο νέος διαμεσολαβητών κλπ), αλλά και για την λειτουργία και τις παροχές του υπάρχοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταφέρθηκαν στα μέλη μας και οι παροχές του Συνδέσμου, κυρίως στο κομμάτι της εκπαίδευσης αλλά και της ψυχικής υγείας. Στο πρώτο σκέλος και με γνώμονα την «μετα-ποδόσφαιρο ζωή» που πρέπει να μας απασχολεί και ο ΠΣΑΠΠ δίνει μεγάλη βαρύτητα, οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Πόντου ενημερώθηκαν για τα ευρήματα της έρευνας που έγινε μέσω του πρότζεκτ «Mind the Gap», το οποίο ηγήθηκε η FIFPRO και ο ΠΣΑΠΠ συμμετείχε σαν βασικός εταίρος.

Μετά την ανάλυση των ευρημάτων της παρουσιάστηκαν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζεται ο Σύνδεσμος και δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη μας να σπουδάσουν με πλήρη ή μερική υποτροφία.

Στο δεύτερο, εξίσου σημαντικό, ενημερώθηκαν για την υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης που παρέχει ο Σύνδεσμος με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη, την ευεξία και την ψυχική ενδυνάμωση των ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη