Στο πλευρό του ΠΣΑΠ οι ποδοσφαιριστές της Καλλονής

ΝΕΑ

Την απόλυτη αλληλεγγύη τους στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και την πλήρη αναγνώριση τους στο έργο που επιτελεί η Διοίκηση του Συνδέσμου, εξέφρασαν οι ποδοσφαιριστές της Καλλονής, τους οποίους επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσαν στη Λιβαδειά, πριν απο τον αγώνα της ομάδας τους με τον Λεβαδειακό, αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ αποτελούμενη απο τον Πρόεδρο Διονύσιο Δημόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Λαζανά, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Πούλιο, τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου Σταμάτη Συρίγο και τον συνεργάτη του ΠΣΑΠ Κώστα Παπαδόπουλο.

Εκτός των ποδοσφαιριστών της Καλλονής, παρόντες στην ενημερωτική συνάντηση, ήταν ο προπονητής της ομάδας της Μυτιλήνης Βαγγέλης Βλάχος, με τους συνεργάτες του, ο τεχνικός διευθυντής της Καλλονής Προκόπης Καρτάλης κι ο γενικός αρχηγός της Μιχάλης Καραβασίλης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι συνάδελφοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Καλλονής, αλλά και τα στελέχη της ομάδας τους, για το Εγγυητικό Ταμείο, το οποίο βρίσκεται πια στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης του, προκειμένου να είναι πλέον κατοχυρωμένοι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων που υποβιβάζονται απο επαγγελματικές σε ερασιτεχνικές κατηγορίες και υφίστανται ζημία απο την απώλεια των χρημάτων που προβλέπεται να τους καταβληθούν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα συμβόλαια που υπέγραψαν απο κοινού με τις ομάδες τους.

Το Εγγυητικό Ταμείο αναγνωρίσθηκε απ΄όλους ότι αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον ΠΣΑΠ και γι΄αυτό άλλωστε δόθηκαν θερμά συγχαρητήρια απο τα μέλη της ομάδας της Καλλονής προς την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, για αυτή τη συμφωνία με την Σούπερ Λιγκ και την Φούτμπολ Λιγκ, που έχει αναγνωρισθεί απο την Ε.Π.Ο. η οποία επίσης θα έχει συμμετοχή στο Εγγυητικό Ταμείο για τους συναδέλφους μας.

Θα αντιμετωπισθεί έτσι η πρακτική των τελευταίων ετών με τον επιλεκτικό υποβιβασμό ομάδων , για οικονομικούς λόγους και την επακόλουθη απώλεια της επαγγελματικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών τους, μαζί με όσα προβλέπονται απο τα εν ισχύ συμβόλαια τους.

Οι ποδοσφαιριστές της Καλλονής, είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν εκτός απο τις θετικές εξελίξεις για το Εγγυητικό Ταμείο, που ενεργοποιείται μετά την ολοκλήρωση των Κανονισμών και θα λειτουργεί με τρόπο πρωτοποριακό, παρέχοντας κάλυψη αποδοχών και ομπρέλα προστασίας στους συναδέλφους μας.

Οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ άκουσαν τα καλύτερα σχόλια απο τους συναδέλφους του νησιωτικού συγκροτήματος για τις κινήσεις και την αποτελεσματικότητα του Συνδέσμου, ειδικά μάλιστα σε ότι έχει σχέση με την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, που έχουν την καλύτερη κάλυψη που είχαν ποτέ, στα 38 χρόνια ζωής του Συνδέσμου.

Επίσης, οι ποδοσφαιριστές της Καλλονής ενημερώθηκαν για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και αντάλλαξαν απόψεις με τους διοικούντες τον ΠΣΑΠ οι οποίοι άκουσαν τις ερωτήσεις τους και τους ανέλυσαν όλες τις ενέργειες και το πλάνο του Συνδέσμου.

Απο τους διοικούντες τον ΠΣΑΠ επισημάνθηκε μάλιστα ότι το εξαιρετικό επίπεδο συνεννόησης του Συνδέσμου με την Σούπερ Λιγκ όπως και με την Φούτμπολ Λιγκ, έχει βοηθήσει τα μέγιστα ώστε να ενισχυθεί η θέση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και να κατοχυρωθούν τα συμφέροντα τους.

Οι συνάδελφοι εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους, τόσο για την δωρεάν παροχή της υπηρεσίας νομικής κάλυψης προς τα μέλη του ΠΣΑΠ όσο και για την εξασφάλιση και αναβάθμιση μιας σειράς άλλων υπηρεσιών ( ελεύθερη είσοδος στα γήπεδα, επέκταση του προγράμματος FIFPro Online Academy στο οποίο μετέχουν τώρα οι συνάδελφοι Ζησόπουλος και Μπράχο,επέκταση του προγράμματος Don’t Fix It που αφορά πρωτίστως την προστασία των ποδοσφαιριστών απο την εμπλοκή τους σε στημένα παιχνίδια, διαρκής ενημέρωση για το ντόπινγκ, συμμετοχή στον αγώνα για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές στο Τουρνουά της FIFPro, οικονομική ενίσχυση σε ποδοσφαιριστές που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας ).

Στο πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησε ο ΠΣΑΠ, μέσα απο τα σχολεία, για την πρόληψη της βίας και την αντιμετώπιση του ρατσισμού, όλοι οι συνάδελφοι θα είναι στο πλευρό του Συνδέσμου για ομιλίες στους μαθητές ενώ επικροτήθηκαν κι οι κινήσεις απο τον ΠΣΑΠ για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν σε σχολεία. Συνεχίζεται, παράλληλα, η πραγματοποίηση αγώνων σε όλη την Ελλάδα απο την αντιπροσωπευτική ομάδα του Συνδέσμου μας, για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, δράση που αναγνωρίσθηκε ως πολύτιμη απο τους ποδοσφαιριστές της Καλλονής.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη