Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του Παναιτωλικού ο ΠΣΑΠ

ΔΙΑΦΟΡΑΝΕΑ

Συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού, είχε αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ αποτελούμενη απο τον Πρόεδρο Διονύσιο Δημόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Πούλιο, τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Σταμάτη Συρίγο, τον Σύμβουλο Γιάννη Χλωρό, τον συνεργάτη του Συνδέσμου Κώστα Παπαδόπουλο και την Μαρία Αγγελικούση, μέλος της Γραμματείας του Π.Σ.ΑΠ., η οποία πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια με την άρτια γνώση της ισπανικής γλώσσας που τη διακρίνει, καθώς βοήθησε στη διερμηνεία προς τους ευάριθμους λατινογενείς ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού.

Εγινε πλήρης και αναλυτική ενημέρωση προς τους συναδέλφους για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και υπήρξε εκτενής αναφορά στα ζητήματα τα οποία τέθηκαν απο την πλευρά των ποδοσφαιριστών του Παναιτωλικού οι οποίοι συνεχάρησαν τη Διοίκηση του ΠΣΑΠ για τις ενέργειες και τον σχεδιασμό της για τη συνέχεια.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Αγρινίου, είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν τις θετικές εξελίξεις για το Εγγυητικό Ταμείο, που ενεργοποιείται μετά την ολοκλήρωση των Κανονισμών και θα λειτουργεί, παρέχοντας κάλυψη αποδοχών στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των ομάδων που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει ομπρέλα προστασίας στους συναδέλφους μας και θα αντιμετωπισθεί η »συνήθεια» των τελευταίων ετών με τον επιλεκτικό υποβιβασμό ομάδων , για οικονομικούς λόγους και την επακόλουθη απώλεια της επαγγελματικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών τους, μαζί με όσα προβλέπονται απο τα εν ισχύ συμβόλαια τους.

Οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ αναφέρθηκαν εκτενώς και στο ζήτημα της ασφάλισης των συναδέλφων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, που έχουν την καλύτερη κάλυψη που είχαν ποτέ, στα 38 χρόνια ζωής του Συνδέσμου.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού ενημερώθηκαν για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και αντάλλαξαν απόψεις με τους διοικούντες τον ΠΣΑΠ οι οποίοι άκουσαν τις ερωτήσεις τους και τους ανέλυσαν όλες τις ενέργειες και το πλάνο του Συνδέσμου.

Απο τους διοικούντες τον ΠΣΑΠ επισημάνθηκε μάλιστα ότι το εξαιρετικό επίπεδο συνεννόησης του Συνδέσμου με την Σούπερ Λιγκ όπως και με την Φούτμπολ Λιγκ, έχει βοηθήσει τα μέγιστα ώστε να ενισχυθεί η θέση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και να κατοχυρωθούν τα συμφέροντα τους.

Οι συνάδελφοι εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους, τόσο για την δωρεάν παροχή της υπηρεσίας νομικής κάλυψης προς τα μέλη του ΠΣΑΠ όσο και για την εξασφάλιση και αναβάθμιση μιας σειράς άλλων υπηρεσιών( ελεύθερη είσοδος στα γήπεδα, επέκταση του προγράμματος FIFPro Online Academy στο οποίο μετέχουν τώρα οι συνάδελφοι Ζησόπουλος και Μπράχο,επέκταση του προγράμματος Don’t Fix It που αφορά πρωτίστως την προστασία των ποδοσφαιριστών απο την εμπλοκή τους σε στημένα παιχνίδια, διαρκής ενημέρωση για το ντόπινγκ, συμμετοχή στον αγώνα για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές στο Τουρνουά της FIFPro, οικονομική ενίσχυση σε ποδοσφαιριστές που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας ).

Στο πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησε ο ΠΣΑΠ, μέσα απο τα σχολεία, για την πρόληψη της βίας και την αντιμετώπιση του ρατσισμού, όλοι οι συνάδελφοι θα είναι στο πλευρό του Συνδέσμου για ομιλίες στους μαθητές ενώ θα υπάρξουν κινήσεις απο τον ΠΣΑΠ για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν σε σχολεία. Συνεχίζεται, παράλληλα, η πραγματοποίηση αγώνων σε όλη την Ελλάδα απο την αντιπροσωπευτική ομάδα του Συνδέσμου μας, για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη