Στην Ελλάδα υπάρχει ταλέντο και δυνατότητες που δεν αξιοποιούνται (pic)

ΝΕΑ

Ο ΠΣΑΠΠ στηρίζει την πρόταση για τη θέσπιση μίνιμουμ αριθμού ποδοσφαιριστών στις ενδεκάδες των επαγγελματικών ομάδων της χώρας μας, οι οποίοι και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές μας ομάδες (4 για το πρωτάθλημα της Super League 1 και 7 για το πρωτάθλημα της Super League 2).

Ο ΠΣΑΠΠ αισθανόμενος ευθύνη απέναντι στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου στηρίζει την παραπάνω πρόταση, καθώς θεωρεί πως είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτέλεσμα για ένα καλύτερο μέλλον στο ποδόσφαιρο της πατρίδας μας.

Άλλωστε στο παρελθόν οι κορυφαίες πορείες των ομάδων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιτεύχθηκαν με την συμμετοχή 8, 9 και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και 10 ποδοσφαιριστών στην 11αδα, που διατηρούσαν το δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές μας ομάδες.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε πως στην περίοδο που ολοκληρώνεται σε μερικές ημέρες επίσημα (30/6) αγωνίστηκαν στην κανονική διάρκεια της πρώτης κατηγορίας 366 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 224 δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές μας ομάδες, σε αντίθεση με τις αρχές του 2000, το χρονικό διάστημα δηλαδή που τοποθετήθηκαν οι βάσεις για το έπος του 2004, όπου η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική.

Πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2003/04, λίγους μήνες πριν η Ελλάδα φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, αγωνίστηκαν 436 ποδοσφαιριστές και οι 326 είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές μας ομάδες.

Το παραπάνω εύρημα αποδεικνύει περίτρανα πως στη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου υπήρχαν – εκτός από σπουδαίοι ποδοσφαιριστές – και οι κατάλληλες βάσεις, που δυστυχώς χρονιά με τη χρονιά συνεχώς γκρεμίζονται.

Μάλιστα η αγωνιστική περίοδος 2021/22 είναι η χειρότερη σε επίπεδο ποσόστωσης στη νέα χιλιετία, αφού μόλις το 38,8% των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στην κανονική περίοδο της Super League 1 είχαν και δικαίωμα συμμετοχής στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα!

Δυστυχώς οι συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο οδήγησαν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό δεκάδες ποδοσφαιριστές με δικαίωμα συμμετοχής στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, όπου μάλιστα πέτυχαν σπουδαία πράγματα.

Μόνο την τρέχουσα σεζόν 15 εξ’ αυτών κατέκτησαν έστω έναν τίτλο με την ομάδα που αγωνίζονταν, κάτι που αποτυπώνει περίτρανα πως στη χώρα μας υπάρχει πολύ ταλέντο και τεράστιες δυνατότητες που δυστυχώς και για διάφορους λόγους δεν αξιοποιούνται.

Είμαστε σίγουροι πως όλοι οι φορείς αποδέχονται το συγκεκριμένο πρόβλημα και αν υπάρχει θέληση, παρά τα όποια νομικά εμπόδια προκύπτουν, μπορεί να δοθεί και η λύση που θα φέρει την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εξάλλου ο ΠΣΑΠΠ έχει αποδείξει επανειλημμένως πως βρίσκεται στη διάθεση όλων των κοινωνικών εταίρων και στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και το ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμός μας (αφορούν την κανονική διάρκεια κάθε σεζόν στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας και έγκεινται στον αριθμό των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν σε αυτή και είχαν ή μη δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές μας ομάδες).

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη