Στη Σόφια η ομάδα των ελεύθερων Ελλήνων ποδοσφαιριστών

ΝΕΑΤΟΥΡΝΟΥΑ

Η ομάδα των ελεύθερων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, που συγκροτήθηκε με μέριμνα και φροντίδα του ΠΣΑΠ, βρίσκεται από χθες στη Σόφια όπου θα πάρει μέρος στο τριεθνές Τουρνουά ελεύθερων ποδοσφαιριστών με συμμετοχή, επίσης, των αντίστοιχων ομάδων Βουλγαρίας και Σερβίας.
Το Τουρνουά διοργανώνεται με ευθύνη και πρωτοβουλία της FIFPro, του Παγκόσμιου Οργανισμού Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών κι έχει την ονομασία FIFPro East European Tournament 2012.
Τον Ιούλιο του 2010 και τον Ιούλιο του 2011 είχαν πραγματοποιηθεί αντίστοιχα Τουρνουά στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή ελεύθερων ποδοσφαιριστών από την Ελλάδα, την Βουλγαρία και τη Σλοβενία
Η ελληνική αποστολή βρήκε εξαιρετικές συνθήκες διαμονής και φιλοξενίας στην βουλγαρική πρωτεύουσα, όπου το επίπεδο της διοργάνωσης είναι πράγματι υψηλό.
Μάλιστα, υπήρξαν ήδη ευμενή σχόλια και θετικές αναφορές από τους διοργανωτές και για το έργο που συνολικά γίνεται από τον ΠΣΑΠ για τα μέλη του, προκειμένου να τα συνδράμει ενώ επισημάνθηκε κι ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών είναι από τους πρώτους σε οργάνωση, συνέπεια και συνοχή σε όλη την Ευρώπη.
Το απόγευμα, μάλιστα, η ομάδα των ελεύθερων Ελλήνων ποδοσφαιριστών θα προπονηθεί, κάτω από τις οδηγίες του Προέδρου του ΠΣΑΠ Στέλιου Γιαννακόπουλου, που έχει την τεχνική ευθύνη της, ως κάτοχος πτυχίου προπονητικής, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμη για τα δύο παιχνίδια που θα δώσει αύριο, στο πλαίσιο του Τουρνουά.
Με την ελληνική ομάδα βρίσκονται στη Σόφια οι ποδοσφαιριστές: Πονηρός, Καλαγκάνης, Μπέριος, Βέρτζος, Τσίτσης, Μιχελής, Ζάγκος, Ζαρογιάννης, Καλογρίδης, Μαστρογιάννης, Γιακούπι, Μαρουλής, Γκεμίσης.
Αρχηγός αποστολής είναι ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΑΠ Κώστας Πούλιος και συνοδός της ο Ταμίας του Συνδέσμου Σάκης Δημόπουλος.
Οι Ζουμπουλάκης, Μίχος, Χατζηκοσμάς και Χριστοφιλέας είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για τη συμφωνία τους με ομάδες στις οποίες θα συνεχίσουν την καριέρα τους και για αυτό τον λόγο, την τελευταία στιγμή, δεν ακολούθησαν την αποστολή  στην Βουλγαρία αν κι είχαν δηλωθεί ως μέλη της.
Εφέτος, το Τουρνουά θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 14/7, στο Στάδιο Γκεόργκι Ασπαρούχοφ στη Σόφια, έδρα της Λέφσκι.
Οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνισθούν στο Τουρνουά, ανήκαν στην τελευταία αγωνιστική περίοδο, σε πρωταθλήματα Α’ και Β’ επαγγελματικής κατηγορίας. Σκοπός του Τουρνουά είναι να έχουν μία, επιπλέον, δυνατότητα ώστε να βρουν ομάδα οι ποδοσφαιριστές που είναι ελεύθεροι.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 14/7
17.30-18.40           Ελλάδα-Βουλγαρία
18.50-20.00           Βουλγαρία-Σερβία
20.10-21.20           Σερβία-Ελλάδα

[psap]

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη