Στέλιος Γιαννακόπουλος: «Δεν πάει άλλο με τα χρέη των ομάδων»

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑΝΕΑ

Ο ΠΣΑΠ είναι στο πλευρό των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών-μελών του, που αγωνίζονται στις ομάδες της Β’ και της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα λόγω της ασυνέπειας που υπάρχει, από την πλευρά των ΠΑΕ, για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ήταν χθες στην Καισαριανή, στον αγώνα Κυπέλλου Εθνικός Αστέρας-ΠΑΟΚ και έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Καισαριανής, οι οποίοι νωρίτερα είχαν παρουσιασθεί στον αγωνιστικό χώρο φορώντας λευκά μπλουζάκια όπου αναφερόταν το σύνθημα ”Ζητάμε λύση τώρα”, για όλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Σε δηλώσεις του ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, άλλοτε ποδοσφαιριστής και ο ίδιος του Εθνικού Αστέρα από τον οποίο ξεκίνησε την καριέρα του, επεσήμανε: «Θεωρώ ότι ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι και ίσως το έχει ξεπεράσει πλέον. Δεν έχει μείνει τίποτε και πολλοί ποδοσφαιριστές σκέφτονται αν αξίζει να ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν παίκτες που θα κάνουν γιορτές χωρίς χρήματα. Βρισκόμαστε δίπλα τους ως ΠΣΑΠ και περιμένουμε από την ΕΠΟ, την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής και τον ΟΠΑΠ να βοηθήσουν. Θεωρώ ότι οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν. Και εγώ από τον Εθνικό Αστέρα ξεκίνησα, έπαιξα σε Δ’ και Γ’ Εθνική και από εκεί και πέρα, πήρα τον δρόμο μου. Δεν υπάρχει μόνο η Σούπερ Λίγκα αλλά και οι κατηγορίες της Β’ και της Γ’ Εθνικής στις οποίες θα πρέπει να δώσουμε την ανάλογη προσοχή και βάση».
Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού Αστέρα εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση, την οποία μοίρασαν στους δημοσιογράφους που ήταν στο γήπεδο της Καισαριανής.
«Εμείς οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού Αστέρα, απογοητευμένοι και απελπισμένοι, πλέον, από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, από την ανασφάλεια που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα της επαγγελματικής δραστηριότητας μας και αφού εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια υπομονής και αντοχής, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διαμαρτυρία με το μήνυμα που στέλνουμε παντού, με τη φωνή απόγνωσης από τις φανέλες που φοράμε και τιμάμε με την αγωνία, τον ιδρώτα και τη σωματική ακεραιότητα μας.
Δυστυχώς, δεν είμαστε οι μόνοι. Αποτελούμε τον κανόνα στη δεύτερη και την τρίτη εθνική κατηγορία και όχι την εξαίρεση. Σχεδόν σε όλες τις ομάδες οι συνάδελφοι μας επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Είναι απλήρωτοι, ουσιαστικά ανασφάλιστοι, βλέπουν ότι χάνουν τα δικαιώματα και την επαγγελματική κατοχύρωση τους, όχι απλώς δεν γνωρίζουν τι θα ξημερώσει για αυτούς στην επόμενη ημέρα, αλλά, κυριολεκτικά πεινούν.
Υπάρχει κανείς που ενδιαφέρεται για εμάς, εκτός από τον Σύνδεσμο μας, τον ΠΣΑΠ, που είναι συνεχώς στο πλευρό μας; Υπάρχει κανείς για να μας ακούσει; Αυτή είναι, πάντως, η αρχή.
Εμείς θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε και αν δεν βρούμε ανταπόκριση, έστω για τα στοιχειώδη, θα συνεχίσουμε κλιμακώνοντας πια τις αντιδράσεις και τις ενέργειες μας, ελπίζοντας ότι θα γίνουν, τουλάχιστον, τα αυτονόητα. Δεν είμαστε προνομιούχοι. Απλοί εργαζόμενοι είμαστε και δεν μπορούμε, πια, να επιβιώσουμε. Δεν αντέχουμε άλλο».

Οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού Αστέρα

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη