Σκεφθείτε και τους ποδοσφαιριστές

ΝΕΑ

Στα όρια της εξάντλησης και της εξουθένωσης, με προφανείς αρνητικές συνέπειες για την αγωνιστική κατάσταση τους, αλλά, πρωτίστως για τη σωματική ακεραιότητα τους, θα βρεθούν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Football League, που δοκιμάζονται, ήδη, σκληρά από το ασφυκτικό πρόγραμμα αγώνων του πρωταθλήματος στο οποίο παίζουν.
Κατανοούμε τις προφανείς ιδιαιτερότητες που έχει το πρωτάθλημα της εφετινής αγωνιστικής περιόδου στη Football League.
Το αποτέλεσμα είναι, προφανώς, αρνητικό κι άκρως επιβαρυντικό για τους συναδέλφους μας, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Με την αταξία που επικρατεί, ειδικά, την τελευταία διετία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πολλές ομάδες αγωνίζονται αδιάκοπα, άλλες δεν καταφέρνουν, καν, να κάνουν προετοιμασία.
Ο ποδοσφαιριστής πρέπει, πάντα, να αντιμετωπίζεται ως αθλητής κι όχι ως ένα ον, για το οποίο δεν υπάρχει ενδιαφέρον σε ότι σχετίζεται με τη σωματική κατάσταση του ενώ, προφανώς, δεν πρέπει να θεωρείται ότι είναι ρομπότ…
Οι διαδοχικές και διαρκείς μετακινήσεις, συνήθως με πούλμαν ακόμα και για μεγάλες αποστάσεις, τα αυθημερόν ταξίδια, “σκοτώνουν” τον ποδοσφαιριστή, φυσικά και το θέαμα.
Απαιτείται επαναπροσδιορισμός του πλαισίου διεξαγωγής του πρωταθλήματος, καλύτερος και πιο αποτελεσματικός σχεδιασμός του προγράμματος των αγωνιστικών κι εντέλει, χρειάζεται να δείξουν όλοι ότι νοιάζονται για τους ποδοσφαιριστές, έμπρακτα κι όχι θεωρητικά και σε επίπεδο ευχολογίου.
Επιτέλους, σκεφθείτε και τους ποδοσφαιριστές.

[psap]

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη