Συνεργασία ΠΣΑΠ και Football League

ΝΕΑ

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η θεσμική συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Football League, ανάμεσα στους εκπροσώπους της Διοίκησης της Football League (Καλογιάννης, Σφακιανάκης, Αναστασάκης) και στο Προεδρείο του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΠ, τον οποίο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Κώστας Χαλκιάς, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πούλιος, ο Ταμίας Σάκης Δημόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας Σταμάτης Συρίγος και ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Θανάσης Μακρυνιώτης.
Στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε ανάμεσα στις δύο πλευρές, επιβεβαιώθηκε το πνεύμα συνεργασίας και η καλή διάθεση για δράση με γνώμονα την πρόοδο του ποδοσφαίρου, με δεδομένη τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών. Από τον Πρόεδρο της Football League Σπύρο Καλογιάννη, τονίσθηκε η ανάγκη για διατήρηση κοινού πλαισίου προσπαθειών για το καλό του ποδοσφαίρου, ενώ εκφράσθηκαν οι ευχές της διοργανώτριας του δεύτερου επαγγελματικού πρωταθλήματος της χώρας, για ”καλή επιτυχία” στο έργο της νέας Διοίκησης του ΠΣΑΠ.
Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Κώστας Χαλκιάς, επεσήμανε ότι «ο Σύνδεσμος είναι ανοικτός σε κάθε πρωτοβουλία που θα αποσκοπεί στην βελτίωση της συνολικής εικόνας του παιχνιδιού, με δεδομένο ότι θα αναγνωρίζεται πάντα ο πρωταγωνιστικός ρόλος των ποδοσφαιριστών».
Αναλύθηκαν τα θέματα του Εγγυητικού Ταμείου για τους ποδοσφαιριστές αλλά και της ασφάλισης τους, ενώ αναλύθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πια στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την αναδιοργάνωση των πρωταθλημάτων.
Εκτενής αναφορά έγινε και για το θέμα των στημένων αγώνων, που γενικά απασχολεί το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει και σε αυτό το πεδίο, στενή συνεργασία, καθώς άλλωστε ο ΠΣΑΠ έχει αναλάβει επεξεργασία σχετικού πλάνου ενεργειών, μετά από τις κατευθύνσεις που δόθηκαν στο τελευταίο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη με ευθύνη της FIFPro και συμμετοχή και της UEFA.

[psap]

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη