Συνεργασία ΠΣΑΠ και Ομίλου ΞΥΝΗ

ΙΕΚ ΑΛΦΑΝΕΑ

Σε συμφωνία συνεργασίας, άκρως εποικοδομητικής και για τις δύο πλευρές και με σαφή προοπτική διεύρυνσης της εκπαιδευτικής μέριμνας για τους ποδοσφαιριστές-μέλη του ΠΣΑΠ, έφθασε η Διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ.

Το πλαίσιο των κοινών δράσεων των δύο φορέων, με γνώμονα την προώθηση των εκπαιδευτικών αναγκών του ποδοσφαιριστή, συζητήθηκε σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου.

PSAP2

Τον ΠΣΑΠ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Διονύσιος Δημόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Λαζανάς, ο Ταμίας και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Σταμάτης Συρίγος και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Νίκος Δελαγραμμάτικας, ενώ από τον Εκπαιδευτικό Ομιλο ΞΥΝΗ παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ομίλου καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Αθλητικού Τομέα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Αντώνης Γλύκας.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή, ο ΠΣΑΠ ανταποκρίθηκε άμεσα και με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδέχθηκε στα γραφεία του, εκπροσώπους του ανωτέρω εκπαιδευτικού φορέα όπου σε κλίμα ουσιαστικής και γόνιμης επικοινωνίας τέθηκαν επί τάπητος οι λεπτομέρειες της μεταξύ μας ιδιαίτερα σημαντικής συνεργασίας.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής, προχώρησε στην παροχή εκπαιδευτικών υποτροφιών για 5 ποδοσφαιριστές-μέλη του ΠΣΑΠ

Οι 2 υποτροφίες αφορούν 4ετή φοίτηση στο Mediterranean College, το πρώτο ελληνικό αγγλόφωνο ιδιωτικό Κολλέγιο, που παρέχει εκπαίδευση σε Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Εκπαίδευσης, Πληροφορικής, Ψυχολογίας, Τουρισμού και Φιλοξενίας, Επαγγελμάτων Υγείας, Μηχανικών και στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας.

Οι λοιπές 3 υποτροφίες για ποδοσφαιριστές-μέλη του ΠΣΑΠ θα δοθούν για διετή φοίτηση στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ , όπου είναι δυνατή η κατάρτιση και εξειδίκευση στους Τομείς Διοίκησης και Οικονομίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πληροφορικής, Υγείας, Επισιτισμού, ΜΜΕ, Τουρισμού, Ναυτιλίας, Ηλεκτρολογίας, Δομικών Έργων, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ασφάλειας Προσώπων, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αεροπορικών Σπουδών, Μηχανολογίας, Παιδαγωγικών, Διαιτολογίας, Φαρμάκων.

20160226_162214 (1)

Ο ΠΣΑΠ απευθύνθηκε στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, ενεργώντας για την δημιουργία καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης για τα μέλη του, ώστε να υποστηριχθεί η διαδικασία Dual Carreer, που παρέχει εφόδια στους ποδοσφαιριστές, για την επόμενη ημέρα, μετά την ολοκλήρωση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους στο ποδόσφαιρο.

Επιπλέον των υποτροφιών, εξασφαλίσθηκε από τον ΠΣΑΠ, η παροχή έκπτωσης και ειδικών τιμών από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ για σπουδές ποδοσφαιριστών-μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών αλλά και των οικείων τους, στο Mediterranean College και στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Όπως συμφωνήθηκε, ο ΠΣΑΠ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, θα συνεργασθούν και στην υλοποίηση του προγράμματος Αθλητισμός και Εκπαίδευση, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή, με την πραγματοποίηση κοινών δράσεων.

PSAP4

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της ανωτέρω στρατηγικής μας συνεργασίας θα προχωρήσουμε σε προγραμματισμό ημερίδων με στόχο την ανάδειξη της στενής αμφίδρομης σχέσης μεταξύ αθλητισμού και εκπαίδευσης προβάλλοντας τις ευεργετικές συνέπειες της σύζευξης αυτής όχι μόνο προς την κατεύθυνση παροχής μιας δεύτερης ευκαιρίας στα μέλη μας για απόκτηση ενός ανεγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλά και ως προς τη διαμόρφωση υγιών και ισορροπημένων προσωπικοτήτων, συνειδητοποιημένων αθλητών και φιλάθλων.

Καθοριστικής σημασίας στο πλαίσιο της συνεργασίας του Συνδέσμου μας με τον Όμιλο Ξυνή είναι η δυνατότητα να συνδιαμορφώσουμε κατόπιν συνεννοήσεως με τους εκπροσώπους και εκπαιδευτικούς συμβούλους του Ομίλου νέα προγράμματα σπουδών που να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των μελών μας. Πράγματι, η πρωτοποριακή αυτή δυνατότητα που μας παρέχεται από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό φορέα θα μας δώσει την ευκαιρία να παρέχουμε στα μέλη μας που θα αποφασίσουν να φοιτήσουν στον Όμιλο ΞΥΝΗ σε προγράμματα σπουδών πλήρως προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους και ως εκ τούτου όλα τα αναγκαία εφόδια για να προάγουν την καριέρα τους ως ποδοσφαιριστές αλλά και να συνεχίσουν με επιτυχία και ασφάλεια της σταδιοδρομία τους μετά το πέρας της –ως γνωστόν βραχύβιας- πορείας τους ως επαγγελματίες αθλητές.

PSAP3

Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσιος Δημόπουλος, αναφερόμενος στη συνεργασία του Συνδέσμου με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, επεσήμανε :

«Με χαρά και υπερηφάνεια, καλωσορίζουμε τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ στην οικογένεια των ποδοσφαιριστών, ως Εκπαιδευτικό Χορηγό του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Ο κ. Σοφοκλής Ξυνής, όπως και ο κ. Αντώνης Γλύκας, έδειξαν το ενδιαφέρον τους για τους ποδοσφαιριστές, συμμερίζονται την αγωνία μας για την εκπαίδευση των συναδέλφων μας και ενισχύουν τον αγώνα του ΠΣΑΠ για τη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων για τους ποδοσφαιριστές, που σταματούν την ενεργό δράση. Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη, εξελίσσεται με επιτυχία το πρόγραμμα On Line Academy, σε συνεργασία της FIFPro και του ΠΣΑΠ Τώρα, κάνουμε ένα ακόμα βήμα, ώστε να δώσουμε περισσότερα εφόδια στον ποδοσφαιριστή, να τον βοηθήσουμε προκειμένου να πατήσει σε στέρεο έδαφος όταν θα τελειώσει η ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του. Ευχαριστούμε ειδικά τον Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή, για το ενδιαφέρον του και θεωρούμε βέβαιο ότι με τέτοιες ενέργειες που φανερώνουν αλληλεγγύη, κοινωνική υπευθυνότητα και ευαισθησία, δημιουργούνται πρότυπα συνεργειών, που αποτελούν εντέλει φωτεινά παραδείγματα για όλους όσοι ενδιαφέρονται, πραγματικά, για το κοινό καλό».

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη