Συνάντηση του ΠΣΑΠ με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού

ΝΕΑ

Με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου των πρωταθλητών στο Ρέντη, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΠΣΑΠ Διονύσιο Δημόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Πούλιο, τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Σταμάτιο Συρίγο και τους συνεργάτες Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Γεώργιο Φιλιππίδη (φωτογράφο του Συνδέσμου).

Στους συναδέλφους του Ολυμπιακού έγινε αναλυτική ενημέρωση για όλες τις δράσεις και τις ενέργειες του ΠΣΑΠ ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ασφαλιστική και νομική κάλυψη των ποδοσφαιριστών, όπως και στον αγώνα για τη σύσταση και έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου. Μάλιστα, από την πλευρά του ΠΣΑΠ εκφράσθηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους αρχηγούς του Ολυμπιακού Δημήτριο Σιόβα και Ρομπέρτο, για την καθοριστική συμβολή τους στις προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων του ΠΣΑΠ, υπέρ των αδυνάμων συναδέλφων μας.

Υπενθυμίζεται ότι με την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου, θα σταθεί δυνατό να αποζημιώνονται οι συνάδελφοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των οποίων οι ομάδες υποβιβάζονται, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, από επαγγελματικά σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Για την ενεργοποίηση της συμφωνίας που αφορά το Εγγυητικό Ταμείο, έχουν συνταχθεί, προς την κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΠΣΑΠ , οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας, όπως και όλοι οι αρχηγοί των ομάδων της Super League και της Football League.

Στη συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας, αναφέρθηκαν θέματα που τους απασχολούν σε σχέση με την επαγγελματική τους δραστηριότητα ενώ αναλύθηκαν και οι τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις του ΠΣΑΠ για την αναδιαμόρφωση και επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Football League, καθώς αποτελεί βασικό άξονα των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου, η πραγματοποίηση αλλαγών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με στόχο την βελτίωση του.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους για το επίπεδο εκπροσώπησης που έχουν από τον Σύνδεσμο, σε όλα τα θέματα που τους αφορούν ενώ εκδήλωσαν την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη τους προς τον ΠΣΑΠ.

Ακόμα, αναδείχθηκε η δυναμική του προγράμματος Online Academy της FIFPro, μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές – μέλη του Συνδέσμου να αποκτήσουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στην αθλητική διοίκηση (sports management), χωρίς δική τους επιβάρυνση, με σπουδές εξ’ αποστάσεως, ενώ επισημάνθηκε και η αξία της παροχής του Συνδέσμου προς τα μέλη του, όσον αφορά την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση, μέσω της χορήγησης 5 υποτροφιών για πραγματοποίησης σπουδών στον Όμιλο Εκπαιδευτηρίων ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Επίσης, παρουσιάσθηκαν οι δράσεις και πρωτοβουλίες του ΠΣΑΠ με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών στο πλαίσιο της εκστρατείας του «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ των Οστών» ενώ παράλληλα έγινε αναφορά και στις επισκέψεις μελών του Συνδέσμου σε σχολεία και Ακαδημίες Ποδοσφαίρου σε ολόκληρη την Επικράτεια μέσω των οποίων σκοπείται η ευρύτερη δυνατή διάδοση των μηνυμάτων «Βάλε ΤΕΡΜΑ στη Βία», «Λέμε ΟΧΙ στον Ρατσισμό», και «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ των Οστών».

Στους συναδέλφους του Ολυμπιακού, δόθηκαν θερμά συγχαρητήρια από τον ΠΣΑΠ για την άριστη και απόλυτα υπεύθυνη στάση τους σε σοβαρά κοινωνικά θέματα, στα οποία δείχνουν αλληλέγγυοι, εκφράζοντας έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία τους, ως πολύτιμοι αρωγοί των ενεργειών της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, που προσφέρει σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο ΠΣΑΠ ευχαριστεί την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός για την άψογη συνεργασία της για την υλοποίηση της ενημέρωσης των συναδέλφων μας.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη