Συνάντηση του ΠΣΑΠ με τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης

ΝΕΑ

Αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΠΣΑΠ Διονύσιο Δημόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Πούλιο, τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Σταμάτη Συρίγο και τους συνεργάτες του Συνδέσμου Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Γεώργιο Φιλιππίδη, συναντήθηκε με τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης στα αποδυτήρια του γηπέδου της ομάδας τους, στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, τους ενημέρωσε για όλες τις δράσεις και τις ενέργειες του Π.Σ.Α.Π και συζήτησε μαζί τους για θέματα που τους απασχολούν σε σχέση με την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Oι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ αναφέρθηκαν στη διαδικασία υλοποίησης του Εγγυητικού Ταμείου, που είναι στο τελευταίο στάδιο, μετά μάλιστα και από την τελευταία συνάντηση της Διοίκησης του Συνδέσμου με εκπροσώπους της Super League, με την οποία έχει διαμορφωθεί ένα διαρκές και γόνιμο πλαίσιο συνεργασίας. Με την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου, θα σταθεί δυνατό να αποζημιώνονται οι συνάδελφοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των οποίων οι ομάδες υποβιβάζονται, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, από επαγγελματικά σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Προτεραιότητα, επίσης, δόθηκε στις προσπάθειες και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του ΠΣΑΠ για την αναδιαμόρφωση του πρωταθλήματος της Super League και της Football League, καθώς αποτελεί βασικό άξονα των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου, η πραγματοποίηση αλλαγών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με στόχο την βελτίωση του. Η συζήτηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου μας είναι σε εξέλιξη και αισιοδοξούμε ότι θα αποφέρει καρπούς, με κοινό στόχο το καλό του ποδοσφαίρου μας.

Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους για το επίπεδο εκπροσώπησης που έχουν από τον Σύνδεσμο, σε όλα τα θέματα που τους αφορούν ενώ εκδήλωσαν την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη τους προς τον ΠΣΑΠ.

Ως προς την ασφαλιστική κάλυψη των ποδοσφαιριστών, που παρέχεται πλέον με εξαιρετικά βελτιωμένους όρους για τους συναδέλφους μας και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, επισημάνθηκαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης τα πολλαπλά οφέλη τα οποία προκύπτουν ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την δωρεάν χρήση της Νομικής Υπηρεσίας του ΠΣΑΠ.

Στους συναδέλφους επισημάνθηκε η σημασία της νέας εκστρατείας της FIFPro, σε συνεργασία με την FIFA και την INTERPOL, κατά των χειραγωγημένων αγώνων, ενώ έγινε εκτενής αναφορά και στην αναγκαιότητα έγκαιρης πρόληψης και αντιμετώπισης παθογενών φαινομένων που έχουν σχέση με βία, ρατσισμό και doping.

Ακόμα, αναδείχθηκε η δυναμική του προγράμματος Online Academy της FIFPro, μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές – μέλη του Συνδέσμου να αποκτήσουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στην αθλητική διοίκηση (sports management), χωρίς δική τους επιβάρυνση, με σπουδές εξ’ αποστάσεως ενώ έγινε αναφορά και στην νέα παροχή που προσφέρεται στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, με την χορήγηση 5 υποτροφιών για πραγματοποίηση σπουδών στον Όμιλο Εκπαιδευτηρίων ΙΕΚ Ξυνή.

Επίσης, παρουσιάσθηκαν οι δράσεις και πρωτοβουλίες του ΠΣΑΠ με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών στο πλαίσιο της εκστρατείας του «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ των Οστών» ενώ παράλληλα έγινε αναφορά και στις επισκέψεις μελών του Συνδέσμου σε σχολεία και Ακαδημίες Ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, μέσω των οποίων επιδιώκεται η διάδοση των μηνυμάτων «Βάλε ΤΕΡΜΑ στη Βία», «Λέμε ΟΧΙ στον Ρατσισμό», και «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ των Οστών».

Ο ΠΣΑΠ ευχαριστεί την Π.Α.Ε. Αστέρας Τρίπολης για την συνεργασία της για την υλοποίηση της ενημέρωσης των συναδέλφων μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΣΑΠ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη