Συνάντηση του ΠΣΑΠ με το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΝΕΑ

Σε συνάντηση που έγινε σήμερα στα γραφεία του ΠΣΑΠ μεταξύ εκπροσώπων του Συνδέσμου και των μελών του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τους φορείς του ποδοσφαίρου, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της κρίσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα προβλήματα στις σχέσεις εργασίας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών με τις ΠΑΕ (μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά κλπ).
Από πλευράς ΠΣΑΠ συμμετείχαν στη συνάντηση, ο Πρόεδρος Κώστας Πούλιος και ο Ταμίας Σάκης Δημόπουλος και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο συντονιστής του Αθλητικού Τμήματος και μέλος της ΠΣΕ Τζούλιος Συναδινός και το μέλος της γραμματείας του Τμήματος Νίκος Μάλλιαρης.
Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανέπτυξαν τις θέσεις του κόμματος για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρουσίασαν το σκεπτικό της πρόσφατης νομοθετικής τροπολογίας, που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσε χθες στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία πρέπει να επιτρέπεται η συμμετοχή των ποδοσφαιρικών σωματείων στα πρωταθλήματα, χωρίς να υποχρεώνονται σε μετατροπή τους σε Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες και ταυτόχρονα να κατοχυρώνεται και να επιβάλλεται η τήρηση όλων των φορολογικών και συμβατικών υποχρεώσεων των ομάδων προς τους εργαζόμενους ποδοσφαιριστές, προπονητές κ.α.
Επιπλέον έγινε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θεωρώντας ότι οι ποδοσφαιριστές αποτελούν τους βασικούς συντελεστές του αθλήματος, υποστηρίζει το δικαίωμά τους να έχουν αποφασιστική συμμετοχή στη συνδιαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του αθλήματος, σε οποιαδήποτε διαρθρωτική αλλαγή τους αφορά και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Από την πλευρά του ΠΣΑΠ επισημάνθηκε η ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων ανάμεσα σε ομάδες και ποδοσφαιριστές, τονίσθηκε ο θεσμικός ρόλος του Συνδέσμου, η ανάγκη να υπάρχει ουσιαστική δράση  στο πλαίσιο  του Κοινωνικού Διαλόγου κι έγινε αναφορά  στα προβλήματα και τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τον ΠΣΑΠ βεβαιώθηκε η διάθεση για  γόνιμη και συχνή επαφή, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την βελτίωση των συνθηκών  που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τους πρωταγωνιστές του κι όχι μόνον.

[psap]

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη