Συγχαρητήρια στον ΠΣΑΠ για την επίσκεψη στο 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης

ΝΕΑ

Συγχαρητήρια στον ΠΣΑΠ για την επίσκεψη στο 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια και με ξεχωριστό ενθουσιασμό, αντιμετωπίσθηκε από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνασίου Καλλίπολης, η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, που αποτελείτο από τον Πρόεδρο Διονύσιο Δημόπουλο, το Γενικό Γραμματέα Κώστα Πούλιο, τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Σταμάτη Συρίγο, τον πρώην Πρόεδρο του ΠΣΑΠ Στέλιο Γιαννακόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΑΠ Ιωάννη Χλωρό.

Μάλιστα, τα μέλη του ΠΣΑΠ όχι μόνο συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τα παιδιά, αλλά, τους προσέφεραν δωρεάν αθλητικό υλικό, που θα χρησιμοποιούν στο σχολείο τους και παράλληλα τους μοίρασαν βραχιολάκια με συνθήματα κατά της βίας και του ρατσισμού ενώ είχαν την ευκαιρία να παίξουν μαζί τους ποδόσφαιρο στην αυλή.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας που πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, για την πρόληψη κι αντιμετώπιση φαινομένων βίας, ρατσισμού και ντόπινγκ.

Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Καλλίπολης (με δύναμη 350 παιδιών, είναι το μεγαλύτερο στο Δήμο Πειραιά) Ιωάννης Κότσιρας, σε επικοινωνία του με τον ΠΣΑΠ, ανέφερε τα εξής.

“Κύριε Πρόεδρε,
Εκφράζοντας τους διδάσκοντας κ.κ. συναδέλφους καθώς και τους μαθητές και μαθήτριές μας, σας ευχαριστούμε από καρδιάς γιατί μας διδάξατε ότι παιχνίδι, ήττα, νίκη είναι ο δρόμος της ζωής. Μας χαρίσατε μία ξεχωριστή μέρα, τα παιδιά μικρά και μεγάλα διδάχτηκαν από σας και το χάρηκαν.

Ελπίζω να συνεχίσουμε την συνεργασία μας και την προσπάθεια, ώστε συνδέοντας το σχολείο με την πραγματικότητα, τα ρήματα ΘΕΛΩ-ΞΕΡΩ-ΜΠΟΡΩ να γίνουν οδηγοί ζωής για όλους μας.

Γεμάτοι δύναμη συνεχίστε την προσπάθειά σας.
Εις το επανιδείν”.

Στην ομιλία του προς τα παιδιά, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσιος Δημόπουλος, επεσήμανε.

“Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.

Αγαπητοί Καθηγητές, Mαθητές και Mαθήτριες. Ονομάζομαι Διονύσιος Δημόπουλος και είμαι ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, στον οποίο είναι μέλη όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Είμαι χαρούμενος αλλά και υπερήφανος για το γεγονός ότι βρίσκομαι κοντά σας, μαζί με τους συναδέλφους μου, καθώς έχω απεριόριστη εκτίμηση τόσο για το έργο των εκπαιδευτικών που έχετε την τύχη να σας καθοδηγούν όσο ασφαλώς και για εσάς,τα παιδιά μας,τους αθλητές και φιλάθλους, τους αυστηρότερους αλλά και δικαιότερους κριτές όλων όσων συμβαίνουν στην κοινωνία μας και ασφαλώς και στον αθλητισμό, ειδικά δε στο ποδόσφαιρο, το πιο δημοφιλές από όλα τα σπορ.

Δεν ήρθαμε εδώ απλά μόνο για να μιλήσουμε, στο πλαίσιο της εκστρατείας που κάνουμε από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, να μοιράσουμε βραχιολάκια και να σας προσφέρουμε αθλητικό υλικό ώστε να διευκολύνουμε την άθλησή σας κάτω από τις οδηγίες των αξιόλογων καθηγητριών φυσικής αγωγής που είναι δίπλα σας, με ενδιαφέρον και αγάπη. Το κυριότερο απ’ όλα, για εμάς, είναι να σας δώσουμε το μήνυμα που προσπαθούμε να στείλουμε σε όλα τα παιδιά, σε όλη την Ελλάδα. Το μήνυμα αυτό είναι : Βάλε ΤΕΡΜΑ στη βία, Λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό.

Γνωρίζοντας τη δύναμη της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της δυνατότητας που έχει αυτή να περνάει ελπιδοφόρα και ζωτικής σημασίας μηνύματα, ζητάμε από αυτή να μας συνοδεύσει και να μας κατευθύνει πιο άρτια στο να διευρύνουμε μαζί τους πνευματικούς ορίζοντες όλου του φίλαθλου κόσμου, περνώντας έτσι σε μία πιο αισιόδοξη, πιο ελπιδοφόρα, πιο ενθαρρυντική και πιο ποιοτική κατάσταση ζωής.

Είναι εύλογο να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι φαινόμενα όπως η λεκτική ή η σωματική βία, ο ρατσισμός, το ντόπινγκ και η αλλοίωση αποτελεσμάτων, μειώνει την αθλητική προσπάθεια κάθε αθλητή-ποδοσφαιριστή και τον αναγκάζει μ’ αυτό τον τρόπο να απογοητεύεται και να ξεχνά το μέγεθος των προσπαθειών που έχει κάνει πάνω από όλα για τον εαυτό του, μετά για την ομάδα και εν τέλει για το φίλαθλο κοινωνικό σύνολο.

Πρέπει όσο το δυνατόν πιο άμεσα και με ανώδυνους τρόπους, αλλά και με πολύ αγάπη και ενδιαφέρον προς το συνάνθρωπο, να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, έτσι ώστε όλοι να μπορούμε να βλέπουμε τον αθλητή-ποδοσφαιριστή ως πρότυπο.

Ο αθλητής – ποδοσφαιριστής, όπως και εσύ αγαπητέ μαθητή, πρέπει να είστε Εσείς οι πρωταγωνιστές στον αθλητικό και εκπαιδευτικό σας χώρο αντίστοιχα.

Και οι δύο μαζί έχετε τη δύναμη να αλλάξετε άμεσα προς το καλύτερο και σύντομα προς το κάλλιστο, τον κόσμο αυτό πράγμα που μας εξασφαλίζει ένα μέλλον λαμπρό για το κοινωνικό σύνολο στο οποίο θα κυριαρχεί η αγάπη και η εκτίμηση, αναγνώριση προς το συνάνθρωπο και όχι βία, θα επικρατεί η αναγνώριση και η ισότητα για το διαφορετικό και όχι ο ρατσισμός.

Όλα τα παραπάνω θα οδηγήσουν σε δικαιοσύνη και αναγνώριση των προσπαθειών του αθλητή – ποδοσφαιριστή, έτσι ώστε ο ίδιος να συνεχίσει να προσπαθεί να μας ανταμείβει με όμορφες αθλητικές στιγμές οι οποίες θα γεμίζουν την «αθλητική» μας καρδιά και θα μας ωθούν να συνεχίζουμε να τον επιβραβεύουμε και να το στηρίζουμε σε όλες τις προσπάθειές του συνειδητοποιώντας μέσα από όλα αυτά και ο ποδοσφαιριστής αλλά και ο φίλαθλος(μικρός ή μεγάλος)ότι μόνο έχει να κερδίσει ο ένας απ’ τον άλλον και ότι ο ένας είναι συνέχεια και αλυσίδα του άλλου. Χωρίς τον έναν δεν μπορεί να υπάρξει ο άλλος, χωρίς τον άλλον δεν μπορεί να υπάρξει ο ένας.

Αθλητισμός και παιδεία είναι δύο έννοιες τεράστιας σημασίας. Ο ένας πρέπει να κρατάει το χέρι του άλλου. Μόνο έτσι και είναι τόσο απλό τελικά, θα πετύχουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπως βαθιά μέσα μας όλοι τον θέλουμε, αρκεί να δώσουμε χρόνο και πεδίο στον αθλητή – ποδοσφαιριστή να μας εμπιστευτεί και να τον εμπιστευτούμε. Έτσι θα φυτρώσουν έννοιες στην καρδιά μας όπως αλληλοκατανόηση, αλληλοβοήθεια, αλληλοσεβασμός και άλλες που θα είναι στο επίπεδο του αλληλο- και όχι μόνο του εγώ!!

Ο ΠΣΑΠ λοιπόν είναι σήμερα μαζί σας για να ποτίσει και να φροντίσει τις παραπάνω έννοιες ώστε να ριζώσουν για πάντα στις καρδιές μας και να μας δείξει ότι το αθλητικό και εκπαιδευτικό μέλλον είναι στα πόδια του ποδοσφαιριστή και στα χέρια του μαθητή. Είναι στα αθλητικά πόδια του ποδοσφαιριστή που χρειάζονται τα πνευματικά χέρια του μαθητή.

  • Πρωταγωνιστές είστε εσείς!
  • Πρωταγωνιστές είμαστε εμείς!
  • Πρωταγωνιστής είναι ο ποδοσφαιριστής στον αγωνιστικό χώρο!
  • Πρωταγωνιστής είναι ο μαθητής στο σχολικό χώρο.

Και οι δύο χώροι βοηθούν στην ανάδειξη μιας αθλητικής και εκπαιδευτικής ταυτότητας που πρέπει όλοι να έχουμε ώστε ο αθλητισμός να είναι εκπαίδευση και η εκπαίδευση αθλητισμός.

Ο Π.Σ.Α.Π δεν είναι υλικό κατεστημένο, είναι Πνευματική οντότητα, δεν είναι αθλητική επιβεβαίωση μόνο, είναι φιλαθλητική συμπεριφορά, δεν είναι μόνο το σήμερα, είναι το «αύριο», δεν «παίζει» μπάλα μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά τηρεί το fair play και εκτός αυτού, δε θέλει να κερδίσει «αυτός» μόνο, αλλά να κερδίσει μέσα από σένα και μαζί με σένα, δεν αγκαλιάζει μόνο τον αθλητη-ποδοσφαιριστή, αλλά και οποιοδήποτε ακολουθεί και ενισχύει αυτόν.

Δε θέλει να κερδίσει την παρουσία του μέσα από δικές του ενέργειες άλλα να αποδείξει ότι υπάρχει μέσα απ’ τον αθλητή– ποδοσφαιριστή και το μαθητή – εκπαιδευτικό γιατί και οι δύο πρέπει να συνυπάρχουν.

Είναι και οι δύο το «αλατοπίπερο» της κοινωνίας μας. Είναι η καρδιά του τόπου μας. Είναι η ψυχή του κόσμου. Είναι το μυαλό της Αθλοπαιδιάς μας.

Βοήθησε κι εσύ λοιπόν στο φιλανθρωπικό αυτό αγώνα μας. Βάλε το λιθαράκι σ’ αυτή την αγνή και καλοπροαίρετη προσπάθεια και θυμήσου:

  • Πρωταγωνιστής είναι ο ποδοσφαιριστής!
  • Πρωταγωνιστής είναι ο αθλητής!
  • Πρωταγωνιστής είναι ο αθλητισμός

Και αθλητισμός σημαίνει Υγεία.

Όλοι αυτοί οι πρωταγωνιστές όμως χρειάζονται ένα σκηνοθέτη!

Αυτός είσαι Ε-Σ-Υ!

Ο μαθητής, ο εκπαιδευτικός, ο φίλαθλος!

Τρία πράγματα σε ένα που θα δώσουν αξία, ελπίδα και ζωή στην προσπάθεια κάθε ποδοσφαιριστή και θα αγγίξουν κάθε ποδοσφαιρόφιλο. Η δύναμη είναι μέσα σου! Είναι στα χέρια σου, στο μυαλό, στην ψυχή και στην αθλητική – εκπαιδευτική καρδιά σου!

Χωρίς εσένα θα ατονίσουμε!
Με εσένα θα συνεχίσουμε!
Πίστεψε σε εμάς και θα πιστέψουμε σ’ εσένα.
Μείνε μαζί μας και θα είμαστε πάντα μαζί-κοντά σου.
Με πίστη, αγάπη, υπομονή,επιμονή, αισιοδοξία ένα είναι σίγουρο.
Ότι Θα τα καταφέρουμε,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ….”.

[justified_image_grid] [psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη