ΠΣΑΠ “Το FAIR PLAY είναι ηθική, ανώτερη απο κάθε κανονισμό”

ΝΕΑ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών πρεσβεύει και υποστηρίζει πάντα τις αρχές του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.

Σημαντικότερη απο αυτές είναι η τήρηση των κανόνων ηθικής που χαρακτηρίζουν τα σπορ και είναι ανώτεροι απο κάθε κανονισμό οποιασδήποτε αθλητικής αρχής.

Το FAIR PLAY είναι ο ύψιστος κανόνας ηθικής του ποδοσφαίρου καθώς αφορά την έκφραση συναδελφικότητας και την έμπρακτη ένδειξη σεβασμού στο ηθικό μέρος του παιχνιδιού, που είναι ανώτερο και σπουδαιότερο απο οποιοδήποτε άλλο.

Προφανές και ξεκάθαρο λοιπόν είναι ότι το FAIR PLAY έπρεπε απαραίτητα να τηρηθεί απο τον συνάδελφο του ΠΑΣ Γιάννινα Φουρτάδο στον αγώνα της ομάδας του με τον Παναιτωλικό.

Οι ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που καλύτερα απο τον καθένα γνωρίζουν τη σημασία που έχει το FAIR PLAY για την ομαλή ροή του αγώνα αλλά και για την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας συναδέλφου που βρέθηκε στο έδαφος και έχει ανάγκη αρωγής καθώς ενδεχομένως κινδυνεύει άμεσα.

Ο ΠΣΑΠ θεωρεί ως δεδομένο ότι έπρεπε να υπάρξει ανταπόδοση στο FAIR PLAY απο τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα προς εκείνους του Παναιτωλικού, ανεξάρτητα απο χρονικό σημείο και αποτέλεσμα.

Εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δείχνουμε κάθε φορά ότι σεβόμαστε τους εαυτούς μας, τους συναδέλφους μας και το άθλημα ώστε να έχουμε πάντα την απαίτηση να μας σέβονται ανάλογα και όλοι οι άλλοι.

Η ηθική είναι πάνω απο γραπτούς και άγραφους νόμους. Ποτέ μην το ξεχνάτε αυτό.

Οφείλουμε πάντως να επισημάνουμε ότι μετά απο τις αλλαγές στον κανονισμό της UEFA, μόνος αρμόδιος να κρίνει ότι έχει σχέση με την εξέλιξη του αγώνα και πότε αυτός θα διακοπεί ή όχι, είναι ο διαιτητής καθώς το FAIR PLAY έμεινε να υπάρχει πια ουσιαστικά μόνο στη διάθεση, τη συναδελφικότητα και τη συνείδηση των ποδοσφαιριστών.

Προτιμότερο πάντως είναι να υπάρχει ένα γκολ λιγότερο παρά μία σκιά σε ένα αποτέλεσμα επειδή αγνοήθηκε το FAIR PLAY.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη