Προτάσεις για τροποποίηση των κανονισμών

ΝΕΑ

Ο ΠΣΑΠ τάσσεται υπέρ του διαλόγου, που αποσκοπεί στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των μελών του, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με γνώμονα αυτό, πρότεινε στους αρμόδιους φορείς μία σειρά αλλαγών σε Κ.Ι.Μ.Π., ασφαλιστικό και εγγυητικό ταμείο, οι οποίες αποβλέπουν σε αρμονικότερη συνεργασία των ποδοσφαιριστών με τις Π.Α.Ε.

1) 8ΗΜΕΡΗ ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ
Ο ΠΣΑΠ επιθυμεί την κατάργηση ή έστω τροποποίηση της 8ημερης εξώδικης όχλησης που ισχύει από πέρσι, ύστερα μάλιστα από ΜΟΝΟΜΕΡΗ αλλαγή των κανονισμών και παρότι από το 2008 έχουν υπογραφεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας μεταξύ ΠΣΑΠ και εταίρων (Super League, Football League).

Για αυτό προτείνει τρεις βασικές εναλλακτικές κατευθύνσεις.

α) Σε περίπτωση που διατηρηθεί, να μην ισχύει κατά τις δύο μεταγραφικές περιόδους (από 01/01 έως 31/01 και από 01/07 έως 31/8 εκάστου έτους).

β) Ο ποδοσφαιριστής να διατηρεί το δικαίωμα να εμείνει στη λύση του συμβολαίου του διεκδικώντας μόνο τα δεδουλευμένα του, ακόμη και σε περίπτωση που του καταβληθούν τα χρήματα που του οφείλονται, στο διάστημα των 8 ημερών από την κοινοποίηση της πρόθεσής του να προσφύγει στην αθλητική δικαιοσύνη.

γ) Την πλήρη κατάργηση της 8ημερης εξώδικης όχλησης και την αύξηση των χρονικών ορίων για τη μη καταβολή εκ μέρους των Π.Α.Ε. των οφειλόμενων ποσών για την κοινωνική ή ιδιωτική ασφάλιση του ποδοσφαιριστή ή της προβλεπόμενης, από το συμβόλαιο των συμβαλλόμενων μελών, δόσης.

 

2) ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Η ύπαρξη ασφαλιστικού συμβολαίου για τα μέλη του, αποτελεί για τον ΠΣΑΠ μία αυτονόητη δέσμευση/υποχρέωση των Π.Α.Ε. Σε αυτό το ζήτημα προτείναμε τα εξής:

α) Να μην ξεκινά το οποιοδήποτε πρωτάθλημα, που δεν θα υπάρχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ.

β) Οι παίκτες να έχουν το δικαίωμα προσφυγής σε περίπτωση που δεν καλύπτονται ασφαλιστικά, τόσο οι ίδιοι όσο και τα προστατευμένα μέλη τους (σύζυγος, τέκνα), από τις ομάδες που αγωνίζονται.

 

3) ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες νέων… τάσων που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν Π.Α.Ε. εξαγοράζουν το Α.Φ.Μ. άλλων με αποτέλεσμα τόσο τα μέλη μας, όσο και πλήθος εργαζομένων (υπάλληλοι, προμηθευτές κτλ), να μην λαμβάνουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Παράλληλα συχνά συναντάμε, δυστυχώς, και περιπτώσεις αποχώρησης ομάδων εν μέσω της αγωνιστικής σεζόν, με ανάλογα αποτελέσματα.

Τα σχετικά φαινόμενα αποκτούν εσχάτως μορφή «χιονοστιβάδας» και λόγω αυτού προτείναμε ως ΠΣΑΠ ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του εγγυητικού ταμείου. Το οποίο δύναται να χαρακτηριστεί τόσο βελτιωμένο, όσο και πιο εύκολα διαχειρίσιμο από την πλευρά των Π.Α.Ε.

 

Ως ΠΣΑΠ ευελπιστούμε πως άμεσα θα βρεθούμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και από κοινού με τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων αλλά και την Ε.Π.Ο., θα θέσουμε τις βάσεις ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει βήματα εμπρός, σε όλους τους τομείς.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη