Πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους ποδοσφαιριστές από την FIFPro και τον ΠΣΑΠ

ΝΕΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIFPro, σε συνεργασία με το University College της Βόρειας Δανίας , την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Εθνικούς Συνδέσμους Ποδοσφαιριστών που είναι μέλη της FIFPro, συνεχίζουν με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης FIFPro Online Academy, που απευθύνεται σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2011.

Για τη νέα σεζόν , το πρόγραμμα άνοιξε από τις 15 Mαρτίου και η εκδήλωση ενδιαφέροντος  θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου Κάθε χρόνο, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από τις χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις προκειμένου να πάρουν πτυχίο  Sport Management μέσα από online  διαδικασία που προσφέρει στους ποδοσφαιριστές τη δυνατότητα να πάρουν ένα πτυχίο που ασφαλώς θα τους χρησιμεύσει στην καριέρα που θα ακολουθήσουν μετά την αποχώρηση τους από την ενεργό δράση.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα μεγαλώνει κάθε χρόνο.

Από την Ελλάδα παρακολουθούν το Online Academy οι συνάδελφοι Ναλμπάντης και Ζησόπουλος.

Ο σκοπός του προγράμματος FIFPro Online Academy είναι να εξασφαλίσει ότι οι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση για τομείς που θα τους χρησιμεύσουν μετά από το τέλος της αθλητικής δραστηριότητας τους.

Με αυτή την επιμόρφωση, οι ποδοσφαιριστές θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν μέρος στα προγράμματα που οργανώνονται από κοινωνικούς φορείς, αθλητικούς οργανισμούς και ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Επιπλέον, προσφέρεται η δυνατότητα απόκτησης εμπειρίας μέσα από την πρακτική εξάσκηση, ώστε να έχουν εργασιακές ευκαιρίες.

Οι σπουδαστές του προγράμματος FIFPro Online Academy μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα είτε από το σπίτι τους, είτε από το προπονητήριο, ή από οπουδήποτε αλλού.

Οι ασκήσεις και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, επίσης, είναι διαθέσιμες online.  Μόλις οι σπουδαστές στείλουν τις ασκήσεις τους και τις εκπαιδευτικές δράσεις τους, θα πάρουν τον βαθμό τους (μαζί με τα σχετικά σχόλια) στην προσωπική σελίδα τους.

Tο πρόγραμμα το οποίο παρακολουθούν οι σπουδαστές του προγράμματος FIFPro Online Academy είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που παρακολουθούν οι σπουδαστές στις αίθουσες του Πανεπιστημίου.

Για την εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015, το πρόγραμμα ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Οσοι υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, θα πάρουν μέσα σε 6 εβδομάδες, απάντηση ώστε να γνωρίζουν αν γίνονται δεκτοί ή όχι.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα γίνει, για την Ελλάδα, μέσω του ΠΣΑΠ Υπεύθυνος του προγράμματος, από τον ΠΣΑΠ και πρόσωπο επικοινωνίας με την FIFPro είναι ο Ταμίας του Συνδέσμου Σταμάτης Συρίγος ( τηλέφωνα 210-8210693, 210-8219829).

Στο Πανεπιστήμιο UCN της Δανίας, με έδρα στο Ααλμποργκ, φοιτούν 17.000 σπουδαστές.

Οι σπουδές στο Sport Management  ολοκληρώνονται σε 7 εξάμηνα και απαιτούν ενασχόληση 18-20 ωρών σε εβδομαδιαία βάση, αναλόγως φυσικά με τα προσόντα του σπουδαστή, τη διάθεση του αλλά και την επιθυμία του να επεκτείνει το πρόγραμμα.

Τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά.

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα παρακολουθούν δωρεάν το πρόγραμμα σπουδών, που για κάθε άλλο πολίτη κοστίζει, για τα 7 εξάμηνα, τουλάχιστον 30.000 ευρώ.

Οι μόνες επιβαρύνσεις για τους ποδοσφαιριστές αφορούν την καταβολή ποσού εισόδου στο πρόγραμμα που θα ρυθμισθεί σε συνεννόηση με τον ΠΣΑΠ όπως και την αγορά βιβλίων.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη