Πιο πολλοί οι Έλληνες ποδοσφαιριστές στη Super League, αύξηση των ξένων

ΝΕΑ

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές κρατούν τα πρωτεία, σε σχέση με τους ξένους συναδέλφους, σε ό, τι αφορά τις συμμετοχές στους αγώνες οι οποίοι έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των 3 πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος της Super League.
Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από το psapp.gr, συνολικά, έχουν χρησιμοποιηθεί στα 27 παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι τώρα, 327 ποδοσφαιριστές.
Από αυτούς, οι 188 είναι Έλληνες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ποσοστό 57.5 % και οι 139 ξένοι, με ποσοστό 42.5 %.
Γεγονός, μάλιστα, είναι ότι ήδη έχουν παίξει πολλοί ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα, καθώς, κάθε ομάδα έχει εμπιστευθεί μέχρι τώρα από 17 έως και 19 παίκτες, μόλις σε 3 αγώνες.
Η αριθμητική υπεροχή των Ελλήνων ποδοσφαιριστών διατηρεί την ίδια κατάσταση, που είχε διαμορφωθεί και πέρσι, αλλά, με άλλα μεγέθη, διαφορετικούς συσχετισμούς.
Στο περσινό πρωτάθλημα, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, μετά και την τρίτη αγωνιστική, αντιπροσώπευαν το 68 % των παικτών που είχαν χρησιμοποιηθεί και οι ξένοι περιορίζονταν μόλις στο 32 %.
Η αναλογία αλλάζει υπέρ των ξένων και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, επειδή, έχει αυξηθεί ο αριθμός τους σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, όπως μαρτυρούν οι αριθμοί.
Στα ρόστερ των 18 ομάδων ανήκουν 189 ξένοι ποδοσφαιριστές και μέσα στις επόμενες ημέρες, μέχρι να τελειώσουν οι μεταγραφές και για τους ελεύθερους παίκτες, δεν αποκλείεται να αυξηθεί και άλλο αυτός ο αριθμός.
Πριν από 7 χρόνια, οι ξένοι παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα είχαν φθάσει στον αριθμό ρεκόρ των 212 ενώ πριν από μία δεκαετία, στο ξεκίνημα της περιόδου, δεν ήταν πιο πολλοί από 150-155.
Πέρσι, στο πρωτάθλημα της Super League, αγωνίσθηκαν, σε όλη τη σεζόν, 165 ποδοσφαιριστές με τις 16 ομάδες.
Και τώρα, ήδη, με τις 18, έχουν παίξει 139, αριθμός που θα γίνει πολύ μεγαλύτερος, όσο θα εξελίσσεται το πρωτάθλημα, με δεδομένο μάλιστα ότι στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα γίνουν αρκετές προσθήκες ξένων παικτών, όπως συνηθίζεται από τις ομάδες μας.
Ακόμα και αν οι ομάδες ήταν και εφέτος 16, πάλι, αναλογικά, όπως προκύπτει από τους αριθμούς, θα ήταν πιο πολλοί οι ξένοι με συμμετοχές στους αγώνες του πρωταθλήματος.
Στο εφετινό πρωτάθλημα, θεωρείται βέβαιο ότι θα αγωνισθούν, τουλάχιστον, 230 ξένοι ποδοσφαιριστές, περισσότεροι από ποτέ άλλοτε στη διάρκεια μίας περιόδου.
Και προοδευτικά, θα μειωθούν ακόμα περισσότερο τα ποσοστά που αφορούν την παρουσία στους αγώνες, των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.
Ας δούμε, όμως, πόσους παίκτες, Έλληνες και ξένους, έχει εμπιστευθεί έως τώρα κάθε ομάδα από τις 18 του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
14 Έλληνες – 5 Ξένοι
ΑΡΗΣ
14 Έλληνες – 4 Ξένοι
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
8 Έλληνες – 10 Ξένοι
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
13 Έλληνες – 6 Ξένοι
ΒΕΡΟΙΑ
12 Έλληνες – 7 Ξένοι
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
11 Έλληνες – 6 Ξένοι
ΚΑΛΛΟΝΗ
10 Έλληνες – 7 Ξένοι
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
10 Έλληνες – 8 Ξένοι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
7 Έλληνες – 12 Ξένοι
ΟΦΗ
8 Έλληνες – 9 Ξένοι
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
10 Έλληνες – 7 Ξένοι
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
12 Έλληνες – 7 Ξένοι
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
7 Έλληνες – 11 Ξένοι
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
16 Έλληνες – 2 Ξένοι
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
11 Έλληνες – 7 Ξένοι
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
7 Έλληνες – 11 Ξένοι
ΞΑΝΘΗ
10 Έλληνες – 9 Ξένοι
ΠΑΟΚ
8 Έλληνες – 11 Ξένοι

Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές δείχνουν, όπως προκύπτει ο Πανιώνιος, ο Άρης, ο Απόλλων Σμύρνης και ο Ατρόμητος Αθηνών ενώ μικρότερη, ο Ολυμπιακός, ο Πανθρακικός, ο Πλατανιάς, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη