“Πάρτε μέτρα, αλλιώς δε ξεκινούν τα πρωταθλήματα’’

ΝΕΑ

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΠΣΑΠ

Σε μία από τις πολυπληθέστερες σε συμμετοχή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών Γενικές Συνελεύσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, δόθηκε από τα μέλη του ΠΣΑΠ η εν λευκώ εξουσιοδότηση προς την Διοίκηση του Συνδέσμου για την κατάθεση και υποστήριξη προτάσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας και του ολοένα εντεινόμενου οικονομικού προβλήματος που αποτελεί πλέον μάστιγα, ειδικά για τους ποδοσφαιριστές των Football League και Football League 2.
Παρουσιάσθηκαν από την Διοίκηση του ΠΣΑΠ οι θέσεις του Συνδέσμου, έγινε αναφορά στις ενέργειες και τους σχεδιασμούς της και διατυπώθηκαν απόψεις από αρκετούς από τους 300 ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση που φιλοξενήθηκε επί τετράωρο στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Super League δεσμεύθηκαν ότι θα μπουν μπροστάρηδες στον αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων τους των δύο μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών.
Εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ. του ΠΣΑΠ και υπήρξε συναίνεση για αλλαγή σε άρθρα του καταστατικού του Συνδέσμου.
Οι ποδοσφαιριστές, στο σύνολο τους, συμφώνησαν ότι προχωρούν ενωμένοι στο πλευρό του ΠΣΑΠ , αποφασισμένοι να αναδείξουν με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους στο άθλημα που υπηρετούν.
Ως επίσημος προσκεκλημένος του ΠΣΑΠ παρέστη στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ο λέκτορας του Πανεπιστημίου του Κόβεντρι και μέλος του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου Αθλητικής Επιχειρηματικότητας κ. Χρήστος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε δράσεις και πρωτοβουλίες που ως στόχο έχουν την ακόμα μεγαλύτερη και ποικιλότροπη ανάδειξη της δυναμικής του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών και της ισχύος που έχουν ως άτομα αλλά πρωτίστως ως ενιαίο σύνολο..
Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος δήλωσε μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνελεύσεως του Συνδέσμου.
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΣΑΠ και ήλθαν από όλη την Ελλάδα για να υπάρχει μαζική και ενωτική παρουσία στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας.. Όλοι οι συνάδελφοι εξουσιοδότησαν τον ΠΣΑΠ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας, με προτεραιότητα σε αυτό της βίας στα γήπεδα αλλά και στο οικονομικό. Αν δεν υλοποιηθούν οι θέσεις μας και δεν εισακουσθούν οι προτάσεις μας για τα απλά και αυτονόητα, τότε δε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της επόμενης σαιζόν. Αν υπάρχει έστω στοιχειώδης βούληση, είναι δυνατό να δοθούν οι λύσεις σε ορισμένα ζητήματα που είναι βασικά. Στο πλευρό μας έχουμε όλους τους Ελληνες φιλάθλους που θέλουν να έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο χωρίς φόβο και δίχως βία. Θεωρώ ότι όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι είναι με τον ΠΣΑΠ Πιστεύω ότι εκείνοι που έχουν την ευθύνη της λήψης των αποφάσεων, συνολικά, για το ποδόσφαιρο μας, θα πράξουν το αυτονόητο και θα εισακούσουν τις προτάσεις του Συνδέσμου μας, τις προτάσεις των ποδοσφαιριστών. Ώστε να αποκτήσουν και πάλι ένα πολύ καλό ‘’προϊόν’’ , όπως λένε αυτό που για εμάς είναι η ζωή μας, το ποδόσφαιρο. Ο ΠΣΑΠ έχει συγκεκριμένες προτάσεις και θα ζητήσουμε την υλοποίηση τους. Τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά, ειδικά μάλιστα σε ότι αφορά τις Football League και Football League 2. Απαιτούμε τον σεβασμό που αξίζουμε να έχουμε. Αν δε σέβονται τους ποδοσφαιριστές, τουλάχιστον ας σεβασθούν το ‘’προϊόν’’ τους. Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και πραγματικά όλοι μας στον ΠΣΑΠ παίρνουμε δύναμη από τη συμπαράσταση και την υποστήριξη των συναδέλφων μας που καταλαβαίνουν ότι ο Σύνδεσμος τους είναι η φωνή και η δύναμη τους’’.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη