Πάντα υπάρχει ελπίδα….

ΝΕΑ

Συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση ο Γιώργος Ξύδας. Ο γεννημένος τον Απρίλιο του 1997 επιθετικός της Καλλονής, ο πιο μικρός σε ηλικία ποδοσφαιριστής ο οποίος έπαιξε στις δύο πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Ο παππούς του Γιώργος έπαιξε ποδόσφαιρο στη Χίο. Το ίδιο κι ο πατέρας του Σταμάτης, που έφθασε με τον Βαρβασιακό στην Γ΄Εθνική Κατηγορία, ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ο Ξύδας είναι απο τα νέα πρόσωπα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χρησιμοποιήθηκε ήδη απέναντι στον Παναθηναικό, ως αλλαγή ενώ είχε παίξει και πέρσι, για λίγα λεπτά, σε δύο παιχνίδια.

Στα γήπεδα είναι απο ηλικία …3 ετών…

Ξεκίνησε απο την Ποδοσφαιρική Ακαδημία Χίου και στη συνέχεια αγωνίσθηκε στην Α΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Χίου, με προπονητή τον πατέρα του, στη Δάφνη Χίου και τον Ηρακλή Θυμιανών.

Ο αριστεροπόδαρος ακραίος επιθετικός …εντοπίσθηκε απο την Καλλονή σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Μυτιλήνη, ανάμεσα στις ομάδες των Ενώσεω.

Εκείνος αγωνίσθηκε με την Μικτή της Ε.Π.Σ. Χίου και ξεχώρισε. Εντάχθηκε στην Κ-17 της Καλλονής, πριν απο 3 χρόνια και τον Ιανουάριο του 2015 υπέγραψε συμβόλαιο ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

” Πολλοί θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση μου” είπε στο psapp.gr ο Γιώργος Ξύδας. ”Οφείλω να αναγνωρίσω ότι έχω μία εξαιρετική ευκαιρία και πρέπει να προσπαθήσω όσο περισσότερο μπορώ, ώστε να την αξιοποιήσω. Δεν το περίμενα ότι θα είχα τόσο γρήγορα την ευκαιρία να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ομως, να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ελλάδα. Παιδιά που αξίζουν της προσοχής, έστω κι αν όλοι γνωρίζουμε ότι σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, η καθιέρωση είναι δύσκολη. Εχω τη διάθεση να προσφέρω στην ομάδα μου και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Η Καλλονή επιχειρεί να ανασυνταχθεί, μετά το δύσκολο ξεκίνημα, αλλά, έχει και την αγάπη και τη στήριξη και την ποιότητα ώστε να πετύχει τους στόχους της. Η δική μου εξέλιξη δε θα είναι ευχάριστη μόνο για εμένα και την οικογένεια μου, αλλά, νομίζω και για κάθε παιδί που θέλει να αγωνισθεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με υπομονή και δουλειά, ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά”.

Ο Γιώργος Ξύδας ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης ως μηχανοτεχνίτης και ενδιαφέρεται, παράλληλα με το ποδόσφαιρο, να συνεχίσει την εκπαίδευση του.

Είναι ο τρίτος Χιώτης ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη μεγαλύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά τον Δημοσθένη Κάβουρα ο οποίος αναδείχθηκε απο τον Κανάρη Νενήτων κι έπαιξε με τον Παναθηναικό και τον Δημήτρη Καππό που έγινε επαγγελματίας με τον Λεβαδειακό, επίσης ξεκινώντας απο τον Κανάρη.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη