Όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου στο πλευρό του Αμπιντάλ

ΝΕΑ

Το ποδόσφαιρο ενώνει. Δε χωρίζει. Και στα δύσκολα, οι ποδοσφαιριστές, πρώτοι απο όλους, στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Η περιπέτεια του Γάλλου αμυντικού της Μπαρτσελόνα Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος χειρουργείται εσπευσμένα σήμερα προκειμένου να αφαιρεθεί ο όγκος που εντοπίσθηκε στο συκώτι του, συγκλονίζει όχι μόνο τον κόσμο του ποδοσφαίρου αλλά και κάθε υγιώς σκεπτόμενο άτομο που μπορεί να καταλάβει την αγωνία για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, μόλις 31 ετών, στο ζενίθ μάλιστα της καρριέρας του.
Οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λιόν έδωσαν μάθημα συναδελφικότητας καθώς φορούσαν στο χθεσινό μεταξύ τους παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ, φανέλλες όπου είχαν τυπωθεί δύο λέξεις που ωστόσο τα λένε όλα ”Κουράγιο Αμπιντάλ”.
Το ίδιο σύνθημα προβλήθηκε και απο τους πίνακες μάτριξ του ”Μπερναμπέου” όπου παρουσιάσθηκε η φωτογραφία του Αμπιντάλ.
Οι 80.000 φίλαθλοι που ήταν στο γήπεδο της Ρεάλ Μσδρίτης φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Αμπιντάλ για τον οποίο οι γιατροί εκφράζουν την αισιοδοξία τους και μάλιστα ήδη υπάρχουν εκτιμήσεις ότι όχι μόνο είναι αντιμετωπίσιμη η κατάσταση του αλλά και ότι θα μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση μετά απο ενάμιση μήνα.
Απαραίτητη βέβαια προυπόθεση είναι να υπάρξει θετική εξέλιξη για τον Αμπιντάλ μετά απο την ιστολογική εξέταση που θα γίνει στον όγκο που θα του αφαιρεθεί, καθώς είναι πολύ σημαντικό να αποδειχθεί καλοήθης και όχι κακοήθης.
Όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου, ασφαλώς και οι ποδοσφαιριστές-μέλη του ΠΣΑΠ, είναι δίπλα στον Αμπιντάλ και εύχονται να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που του παρουσιάσθηκε.
Το ποδόσφαιρο στην Ισπανία έχει πληγεί πάντως με διαδοχικά αναπάντεχα χτυπήματα τα 4 τελευταία χρόνια, με θύματα επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Το 2007 ξεψύχησε ο Πουέρτα της Σεβίλλης, μόλις στα 22 του, ακολούθησε το 2009 ο Ντάνι Ζάρκε της Εσπανιόλ ενώ αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, καρδιολογικής υφής, ο Σάντσεθ της Σεβίλλης, ο Γκαρσία της Σαλαμάνκα, ο Ντε λα Ρεντ της Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα ο Αμπιντάλ.
Πρόσφατες σχετικά είναι και οι περιπέτειες με καρκίνο τους προστάτη για τους τερματοφύλακες Μολίνα και Κανιθάρες.
Ο ΠΣΑΠ στέλνει τις θερμότερες ευχές του για γρήγορη και ασφαλή επιστροφή στα γήπεδα στον Ερίκ Αμπιντάλ.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη