Όλοι τίμησαν τον Αντώνη Νικοπολίδη

ΝΕΑ

Στην παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Αντιπροέδρου του ΠΣΑΠ Αντώνη Νικοπολίδη, με τίτλο ”Ο αγώνας της ζωής μου”, στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ήταν όλοι εκεί, για να τιμήσουν τον σπουδαίο συνάδελφο.
Για τον Αντώνη Νικοπολίδη μίλησαν ο δημοσιογράφος Χρίστος Χαραλαμπόπουλος που έγραψε το βιβλίο και ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος.
Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Αντώνης Αντωνιάδης, οι Σωκράτης Κόκκαλης, Γιώργος Λούβαρης, Βασίλης Γκαγκάτσης, Σάββας Θεοδωρίδης, Γιάννης Μώραλης, Ντούσαν Μπάγιεβιτς, Δημήτρης Μπουρουτζίκας, Άγγελος Μπασινάς, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Γιώργος Καραγκούνης, Τάσος Πάντος, Τάκης Περσίας και άλλοι.
Ο Αντώνης Νικοπολίδης τόνισε για την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του: «Υπήρχαν τρεις λόγοι για να γράψω το βιβλίο. Πρώτα για να μάθει ο κόσμος τον άνθρωπο Αντώνη. Από που ξεκίνησε, ποιος ήταν, πως μεγάλωσε, ποια ήταν τα όνειρα του, πως πορεύτηκε, ποια ήταν η ψυχολογία του, τι τον κράτησε σε δύσκολες στιγμές της καριέρας του. Να μάθει ο κόσμος ποια ήταν η ψυχολογία μου σε σημαντικές στιγμές και αποφάσεις στην καριέρα μου και την οικογένεια μου. Ένα κομμάτι για να με γνωρίσει ο κόσμος ως άνθρωπο. Επίσης ήθελα να δείξω στους νέους ανθρώπους, αθλητές και μη, ότι στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά πρέπει να το κερδίσεις. Να σηκώνεσαι σε κάθε χτύπημα για να υπηρετήσεις το όνειρο σου. Αυτό θέλω να δείξω. Ότι είχα τρομερά εμπόδια και κατάφερα να σταθώ στα πόδια μου και στο τέλος ήταν ως ένα ωραίο παραμύθι που τελειώνει.
Ένα μέρος των εσόδων πάει σε ένα φίλο μου τον Δημήτρη, ο οποίος για 12 χρόνια είναι πρωταθλητής ζωής. Μετά από ένα ατύχημα που είχε πριν 12 χρόνια παλεύει όχι για ένα μετάλλιο, αλλά για να σταθεί στα πόδια του. Χρειάζεται συμπαράσταση ψυχική, ώστε να τον σπρώξει να κάνει το θαύμα. Γενικά μιλάω λίγο. Προσπαθώ πολύ γρήγορα και περιεκτικά να το πω. Θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα, αλλά προτιμώ τα ουσιώδη για να γίνουν και κατανοητά.
Ευχαριστώ τον Χρίστο (σ.σ. Χαραλαμπόπουλο) που λειτούργησε προς εμένα ως ψυχαναλυτής και τα κατάφερε άριστα, γράφοντας τα πράγματα όπως του είπα. Τώρα καταλαβαίνω αυτούς που πάνε σε ψυχαναλυτή.
Ευχαριστώ τον εκδοτικό οίκο, τους φίλους μου Θανάση και Βασίλη, αλλά και τη γυναίκα μου που ήταν έμπνευσή της και με έσπρωξε να το κάνω. Στη βοήθεια που μου πρόσφερε όλο αυτό το διάστημα.
Ευχαριστώ τον Γιάννη Μπέζο που με έκανε να συγκινηθώ και να νιώσω ιδιαίτερα.
Επίσης, ευχαριστώ τον Κώστα Βογιατζή που επιμελήθηκε τις φωτογραφίες, ακόμα και από την παιδική μου ηλικία και οι οποίες πιστεύω πως έχουν ενδιαφέρον».

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη