Όλοι μαζί για τα 40 χρόνια του ΠΣΑΠ με μήνυμα ζωής

ΝΕΑ

Σε εξαιρετικό κλίμα, με πνεύμα συνεργασίας και ενότητας, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας ευρεία συνάντηση εκπροσώπων φορέων της πόλης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων.

Αντικείμενο της σύσκεψης, στην οποία αντηλλάγησαν απόψεις και συμφωνήθηκε κοινό πλάνο ενεργειών, ήταν η οργανωτική προετοιμασία των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, με στόχο τον εορτασμό της επετείου των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΣΑΠ, το 1976, σε συνδυασμό με την ουσιαστική κοινωνική προσφορά, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η Πάτρα αποτελεί τόπο ιστορικής αναφοράς για τον ΠΣΑΠ, καθώς, από αυτή την πόλη, με την αμέριστη αρωγή του τότε Δημάρχου Θεόδωρου Άννινου, με την κινητοποίηση στο γήπεδο της Παναχαϊκής, στις 28 Οκτωβρίου 1975, τέθηκαν οι βάσεις για την δημιουργία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

Τον ΠΣΑΠ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Διονύσιος Δημόπουλος, ο Ταμίας Ιωάννης Λαζανάς και ο Νικόλαος Μάλλιαρης, ως ένας από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του Συνδέσμου, ενώ το άμεσο ενδιαφέρον του Δήμου Πατρέων αποτυπώθηκε με την ενεργό παρουσία και συμμετοχή του Δημάρχου Κωνσταντίνου Πελετίδη, όπως και των ανώτερων στελεχών του Δήμου, των κ.κ. Ηλία Γεωργακόπουλου (Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου) Τάκη Πετρόπουλου (Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού) και Κωνσταντίνου Καραγκούνη (Υπεύθυνος Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Πατρέων).

Συμμετείχαν ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, οι κ.κ. και Σπύρος Καπράλος και Χρήστος Μητρογιώργος, από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής ο Γενικός Γραμματέας κ. Σπύρος Καπελιώτης και οι Δημήτρης Αργυρόπουλος, Χρήστος Καραπίτσος.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Αχαΐας Δημήτριος Μπαλαφούτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος Ηλίας Λoγαράς, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας Ιωάννης Παπαδήμας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Αχαΐας Δημήτριος Κόμπλας και ο παλαίμαχος Νεκτάριος Σκόνδρας εκπροσωπώντας τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της Αχαΐας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων Κυριάκος Κορτέσης, και ο επικεφαλής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Π.Σ.Α.Τ. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος.

Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση φιλικού αγώνα, για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που θα πραγματοποιηθεί στο Παμπελοννησιακό Στάδιο ανάμεσα στην αντιπροσωπευτική ομάδα του ΠΣΑΠ, στη σύνθεση της οποίας μετέχουν Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, στην ομάδα των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής καθώς επίσης και επίλεκτων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Τα έσοδα από αυτό το παιχνίδι θα διατεθούν σε παλαίμαχους – πρώην επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές και στελέχη της Αχαΐας, που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, όπως και σε ανέργους της περιοχής, ώστε να ενισχυθεί η σπουδαία προσπάθεια που, μεθοδικά, καταβάλλεται από τον Δήμο Πατρέων για ουσιαστική ενίσχυση 1.600 οικογενειών και 1.600 μαθητών της πόλης που έχουν ανάγκες οι οποίες καλύπτονται από την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου.

Ο ΠΣΑΠ αντιλαμβανόμενος πλήρως τον κοινωνικό του ρόλο και πάντοτε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποστηρίζει έμπρακτα κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες που κατατείνουν στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας οι οποίοι υποφέρουν, είτε λόγω κάποιας ασθένειας, είτε λόγω της γενικευμένης οικονομικής δυστοκίας και, συνακόλουθα, των κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν τη χώρα. Επικροτούμε κάθε πρωτοβουλία και όλους όσους επιδεικνύουν κοινωνική ευαισθησία απέναντι σε αδύναμους συνανθρώπους μας. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι αξιέπαινες και χαίρουν του απόλυτου σεβασμού και εκτίμησής μας.

Ο ΠΣΑΠ και τα μέλη του θεωρούμε ότι ο αθλητισμός και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικότερα, είναι ζωτικό και ενεργό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και ως εκ τούτου, ενεργώντας πάντοτε με κοινωνική υπευθυνότητα και ευαισθησία και θέτοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας τον αδύναμο συνάνθρωπο είμαστε διατεθειμένοι να ενισχύσουμε οικονομικά τις προσπάθειές αυτές με στόχο την ανακούφιση ανέργων συμπολιτών μας.

Κατά το διήμερο δράσεων στην Πάτρα, αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ θα επισκεφθεί σχολεία της πόλης και ακαδημίες, στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας που οργανώνει για την διαμόρφωση συνειδητοποιημένων και ισορροπημένων χαρακτήρων, μέσω της καλλιέργειας και διάδοσης των αξιών και ιδανικών της «ευγενούς άμιλλας» και του «ευ αγωνίζεσθαι». Επιπρόσθετα, θα λάβει χώρα Ημερίδα για την παρουσίαση του ιστορικού πλαισίου δημιουργίας του Συνδέσμου, με την αρωγή των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής και με αναφορές στις πολιτιστικές δράσεις που έχουν ως στόχο την εκπαίδευση και την δημιουργία καλύτερης οπτικής για την κοινωνία, σε συνάρτηση με την δυναμική και τις αξίες του αθλητισμού.

Θα ακολουθήσουν, το διάστημα Οκτώβριο έως και Δεκέμβριο, δράσεις και εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, προκειμένου να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επέτειος των 40 ετών από την δημιουργία του ΠΣΑΠ, μέσα από την ιστορική διαδρομή που δείχνει σε όλους μας, τον δρόμο της αγωνιστικότητας, της επιμονής και της προσφοράς για το κοινό καλό.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη