Ο Σύνδεσμος ποδοσφαιριστών του Εκουαδόρ απεβλήθη από την FIFPro

ΝΕΑ

Ο Σύνδεσμος ποδοσφαιριστών του Εκουαδόρ απεβλήθη από την FIFPro

Η FIFPro, με απόφαση της με άμεση ισχύ, απέβαλε τον Σύνδεσμο ποδοσφαιριστών του Εκουαδόρ από τη δύναμη της, ανακοινώνοντας «Δεν υπάρχει πλέον λόγος να υπολογίζεται ο Σύνδεσμος αυτός ως μέλος μας αλλά και δεν εκπροσωπεί πραγματικά τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της χώρας.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της FIFPro έφθασε σε αυτή την απόφαση, μετά από εκτενή έλεγχο της συμπεριφοράς του Συνδέσμου. Ο λόγος της έρευνας πήγαζε από τα παράπονα που διατυπώθηκαν από πολλούς ποδοσφαιριστές για τη λειτουργία του  Συνδέσμου αλλά και για και τον πρόεδρο του Emilio Valencia. Η επιτροπή που συστάθηκε –μόνο γι΄αυτό το θέμα—εξέτασε τα παράπονα και τις κατηγορίες ποδοσφαιριστών και προπονητών για κακές πρακτικές από τον πρόεδρο και αυτές αποδείχθηκαν αληθείς.

Η Επιτροπή, που αποτελείτο από μέλη της FIFPro Division Americas, έφθασε στο πόρισμα ότι ο Σύνδεσμος αυτός ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και οργανωτικά αλλά και οικονομικά. Δεν υπήρχαν επίσημα λογιστικά βιβλία αλλά δεν υπήρχαν και εκθέσεις από τις συνεδριάσεις του ΔΣ. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, συστηματικά, πληρωνόταν από το ταμείο του Συνδέσμου και ειδικά από τις συνδρομές των ποδοσφαιριστών ενώ τα χρήματα που έστελνε η FIFPro και τα μετέφερε σε δικό του λογαριασμό.

Ο Valencia (φώτο) σπατάλησε τα χρήματα και απεμπόλησε τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών. Ανακαλύφθηκε μάλιστα και μία συμπαιγνία μεταξύ του Valencia και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας FEF καθώς ενεργούσε και λειτουργούσε χωρίς κανένα νόμιμο δικαίωμα.

Ο Σύνδεσμος λειτουργούσε σε απόλυτη σύμπλευση με τις επιθυμίες της Ομοσπονδίας και αυτό καταδεικνύει τη σφοδρή παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών που εργάζονταν στο Εκουαδόρ καθώς οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν καν την βασική παροχή της υπεράσπισης τους από τον Σύνδεσμο τους.

«Τα αδικήματα είναι ξεκάθαρα και δεν είχε άλλο περιθώρια το Συμβούλιο της FIFPro παρά να αποβάλει τον Σύνδεσμο με άμεση ισχύ της απόφασης του, δήλωσε προβληματισμένος ο Theo van Seggelen, Γενικός Γραμματέας της FIFPro. «Το γεγονός ότι ο Emilio Valencia πρόσφατα παραιτήθηκε από το αξίωμα του δεν αλλάζει την απόφαση του Συμβουλίου»

«Δεν υπάρχει λόγος να υπολογίζεται ο Σύνδεσμος ως το επίσημο αντιπροσωπευτικό όργανο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών του Εκουαδόρ.»

Η FIFPro ήδη κοινοποίησε την απόφαση του Συμβουλίου της στην FIFA την οποία ενημέρωσε επίσης για το γεγονός ότι η επιτροπή επίλυσης διαφορών της χώρας δε λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της και έτσι οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα ανακτήσουν το δικαίωμα της προσφυγής τους στην FIFA DRC.

Επίσης, τονίσθηκε προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών ότι οι κανονισμοί του Εκουαδόρ δε συμπλέουν με τους κανονισμούς της FIFA και έτσι θα ζητηθεί και ο αποκλεισμός της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας. σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα της FIFA.

Union of Ecuador suspended as FIFPro member

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη