Ο ΠΣΑΠΠ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου

ΝΕΑ

Στη σημερινή (29/6) συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ ο ΠΣΑΠΠ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Γιώργο Μπαντή και το νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου Θανάση Μακρυνιώτη και στάθηκε σε τρία καίρια ζητήματα που αφορούν τους ποδοσφαιριστές και τις ποδοσφαιρίστριες, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο ευρύτερα.

Στήριξε την πρόταση που έχει κατατεθεί για θέσπιση μίνιμουμ αριθμού ποδοσφαιριστών στις ενδεκάδες των επαγγελματικών ομάδων της χώρας μας, οι οποίοι και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές μας ομάδες (4 για το πρωτάθλημα της Super League 1 και 7 για το πρωτάθλημα της Super League 2).

Ανέλυσε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Super League 2, όπου παρατηρούνται μεγάλα κενά και μεταξύ άλλων δεν καλύπτονται τα προστατευόμενα μέλη των ποδοσφαιριστών. Άποψη που επικρότησε και ασπάστηκε ο πρόεδρος της Super League 1 κύριος Βαγγέλης Μαρινάκης που παρίστατο στη συνεδρίαση και μάλιστα δεσμεύτηκε να καταθέσει πρόταση στο Συνεταιρισμό της μεγάλης κατηγορίας για παροχή βοήθειας στη Super League 2 ώστε να επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ζήτησε το ηλικιακό όριο των ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν οι μη αδειοδοτημένες ομάδες της Super League 2 να αφορά γεννημένους ποδοσφαιριστές από την 1η Ιανουαρίου του 1997 και έπειτα, με γνώμονα πως το περσινό όριο ήταν από την 1η Ιανουαρίου του 1996 και έπειτα, πρόταση η οποία καταψηφίστηκε ομόφωνα.

Ο ΠΣΑΠΠ θα συνεχίζει να καταθέτει προτάσεις που αποσκοπούν τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη