Ο ΠΣΑΠ βάζει Τέρμα στη βία

ΝΕΑ

Την απόλυτη αποδοχή κι αναγνώριση για τις ενέργειες του για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας, κέρδισε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Μάλιστα, κεντρικό σύνθημα της Ημερίδας, που είχε ως θέμα “Η αντιμετώπιση της βίας προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα της κρίσης”, ήταν αυτό που έχει παρουσιάσει και κατοχυρώσει ο ΠΣΑΠ, με έγκριση και σύμπραξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών,FIFPro, το “βάλε Τέρμα στη βία”.

ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσιος Δημόπουλος

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσιος Δημόπουλος αναφέρθηκε συνολικά στις ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί από την πλευρά του Συνδέσμου, στο πλαίσιο της δημιουργίας καλύτερων συνθηκών στο ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ στην ομιλία του, είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει το σύνολο των δράσεων αλλά και των προτάσεων του Συνδέσμου κατά της βίας.

Ο ΠΣΑΠ απέσπασε εγκωμιαστικές αναφορές για τον ρόλο, την υπευθυνότητα και την ευαισθησία της Διοίκησης και των μελών του, ως κυρίαρχων πρωταγωνιστών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Toν Σύνδεσμο εκπροσώπησαν στην Ημερίδα, ο Πρόεδρος Διονύσιος Δημόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Λαζανάς, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πούλιος κι ο Ταμίας κι Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΠΣΑΠ Σταμάτης Συρίγος.

Την Ημερίδα χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κώστας Μασσέλος, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσιος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ. Σωτήρης Τριανταφύλλου και ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου-Πρόεδρος Οργανωτικής Επιστημονικής Επιτροπής της Ημερίδας Τάκης Αλεξόπουλος.

Η Ημερίδα κατανεμήθηκε σε 3 Ενότητες, με υψηλότατο επίπεδο ομιλητών.

Στην Ενότητα “Πολιτικές και συστήματα πρόληψης-αντιμετώπισης της ομαδικής βίας”, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσιος Δημόπουλος, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης-Καθηγητή Εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση, τον Διευθυντή Εργαστηρίου Δυνητικής Πραγματικότητας, Διαδικτυακής Έρευνας και Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κώστα Κοσκινά, τον Αναπληρωτή Καθηγητή τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αντώνη Τραυλό.

Στην Ενότητα “Διακυβέρνηση επαγγελματικού ποδοσφαίρου, προτάσεις αναδιάρθρωσης, οργανωτικά θέματα, οικονομική κρίση και επιπτώσεις”, εξέθεσαν τις απόψεις τους ο Υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ, ο Πρόεδρος Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θάνος Κριεμάδης, ο Πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Γιώργος Μποροβήλος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Ε.Π.Ο. Ευάγγελος Τοπολιάτης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Γεωργάκης.

Και στην Ενότητα” Η επιχειρηματικότητα στο ποδόσφαιρο και ο ρόλος των ΜΜΕ σε μία στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης του αθλήματος” ομιλητές ήταν ο Δικηγόρος-Αναπληρωτής Καθηγητής τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μάριος Παπαλουκάς, ο Αναπληρωτής Καθηγητής τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Κυπραίος, ο Εκδότης της εφημερίδας “Βορεινή” Νίκος Παπαδόπουλος και η Υποψήφια Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου Μαρία Κολέτση.

[justified_image_grid exclude=7367,7366,7365,7363,7360] [psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη