Ο ΠΣΑΠ τίμησε τη μνήμη του Αλκέτα Παναγούλια

ΝΕΑ

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δε ξεχνούν τον Αλκέτα Παναγούλια. Τίμησαν τη μνήμη του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με εκδήλωση που έγινε χθες, με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του σπουδαίου αυτού ανθρώπου του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ”Μετροπόλιταν”, ο ΠΣΑΠ, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (τομέας ποδοσφαίρου), ο Σύλλογος Φίλων Εθνικής ομάδας ”Γαλανόλευκος Φάρος” κι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Οικονομολόγων και Στελεχών (Π.Σ.Α.Ο.Σ.), συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση όπου παρουσιάσθηκε οπτικοακουστικό υλικό από την προπονητική διαδρομή του Αλκέτα Παναγούλια και έγιναν ομιλίες, μέσα από τις οποίες παρουσιάσθηκε και περιγράφηκε το προφίλ, η προσωπικότητα και η αθλητική διαδρομή του εκλιπόντος.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΑΠ Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος τόνισε ανάμεσα σε άλλα «Ο Αλκέτας ήταν ένας σπουδαίος Έλληνας, ένας φιλόσοφος του ποδοσφαίρου, ένας άνθρωπος ο οποίος πραγματικά έδειξε τον δρόμο για να έλθουν διακρίσεις για την Εθνική μας ομάδα, για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πίστευε στον Έλληνα και τις δυνατότητες του. Είχε αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία, όραμα, μεθοδικότητα. Είμαστε τυχεροί όσοι συνεργασθήκαμε μαζί του. Πίστευε στην επιτυχία και μας βοήθησε όλους να πιστέψουμε σε αυτήν. Έβλεπε ότι δεν έβλεπαν οι άλλοι. Σπουδαία προσωπικότητα, ολοκληρωμένος άνθρωπος. Θα μας λείψει. Του χρωστάμε πολλά και κυρίως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που του οφείλει την ουσιαστική αναβάθμιση του. Μπροστάρης, αγωνιστής, σοφός του ποδοσφαίρου αλλά και πολίτης του κόσμου. Ένας μεγάλος άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Αιωνία ας είναι η μνήμη του».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, η βουλευτής Σοφία Σακοράφα, προπονητές, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, καθηγητές φυσικής αγωγής κι άλλοι.

[psap]

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη