Ο ΠΣΑΠ στηρίζει τα παιδιά με νοητική στέρηση

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο των ενεργειών που καταβάλλει ο ΠΣΑΠ προκειμένου να προσφέρει αρωγή στην κοινωνία και να συμπαρασταθεί σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας, στέκεται από σήμερα αλληλέγγυος των ενεργειών που καταβάλλονται για την ενίσχυση του έργου της Πειραϊκής Ένωσης Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με νοητική στέρηση, που δραστηριοποιείται στα Καμίνια του Πειραιά.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών αναλαμβάνει πλέον πρωτοβουλίες στήριξης των παιδιών που αντιμετωπίζουν την ιδιαιτερότητα της νοητικής στέρησης καθώς άλλωστε από τον ΠΣΑΠ υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας προς τη νεολαία, το πιο σημαντικό και ζωτικό κομμάτι της ίδιας της κοινωνίας μας για το οποίο όλοι έχουμε αυξημένες ευθύνες.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΠΣΑΠ ανάμεσα στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Στέλιο Γιαννακόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Πούλιο και τον κοινωνικό λειτουργό και εκπρόσωπο της Πειραϊκής Ένωσης Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με νοητική στέρηση κ. Χαράλαμπο Δεπάστα, υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική, ουσιαστική και χρήσιμη.

Έπειτα από την ανάλυση του προφίλ και του έργου της Ένωσης και την λεπτομερή αναφορά στα προγράμματα της, αποφασίσθηκε από την πλευρά του ΠΣΑΠ να γίνουν κοινές δράσεις και να υπάρξουν επισκέψεις στο κτίριο όπου φιλοξενούνται οι δραστηριότητες της Ένωσης, από αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών, ενώ θα ξεκινήσει μία γενικότερη συνεργασία που ως σκοπό θα έχει να βοηθήσει τον αγώνα για την δημιουργία καλύτερων συνθηκών για παιδιά που αξίζουν την αγάπη και την κατανόηση μας.

Στα προγράμματα αυτού του φορέα έχουν ενταχθεί 22 παιδιά που ακολουθούν εφαρμογές ειδικής αγωγής, μαθησιακής υποστήριξης, ψυχολογικής και ψυχιατρικής παρακολούθησης και υποστήριξης, ειδικής φυσικής αγωγής, χοροθεραπείας, κατασκευών, συμβουλευτικής γονέων, πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, ψυχαγωγίας και επισκέψεων σε χώρους πολιτισμού και άθλησης.

Στην Πειραϊκή Ένωση Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με νοητική στέρηση, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων ενώ εποπτεύεται από παιδοψυχίατρο που ασκεί την επιστημονική διεύθυνση.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη