Ο ΠΣΑΠ στην έναρξη των σεμιναρίων «Train the Trainers» από την Ε.Π.ΑΘΛ.Α

ΝΕΑ

Στην έναρξη των σεμιναρίων «Train the Trainers» από την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας που στοχεύει στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση της αθλητικής κοινότητας σε θέματα χειραγώγησης στον αθλητισμό συμμετείχε ο ΠΣΑΠ. Ο Σύνδεσμος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Γιώργο Μπαντή, τον Ειδικό Γραμματέα Γιώργο Ζησόπουλο και τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Γιάννη Μπράχο, ενώ στο σεμινάριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των Πανελλήνιων Συνδέσμων Αθλητών των ομαδικών αθλημάτων, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και της ΕΠΟ.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κύριος Γιώργος Μαυρωτάς, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, παρουσίασε στους εκπαιδευτές τη δομή της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., που αποτελεί το βασικό εργαλείο εφαρμογής της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Χειραγώγηση των Αθλητικών Διοργανώσεων (Σύμβαση Magglingen/Macolin) και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της Ομάδας Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης καθώς και της Ομάδας Αξιολόγησης Αναφορών οι οποίες έχουν συγκροτηθεί στην Ε.Π.ΑΘΛ.Α., με τη συμμετοχή στελεχών της ΕΑΔ, της ΕΕΕΠ, της ΓΓΑ και της ΕΛΑΣ.

Ο συντονιστής της Ομάδας Εργασίας της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. για την Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση και Καθηγητής  Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) κύριος Αθανάσιος Στρίγκας παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων εκπαιδευτικών δράσεων της Πλατφόρμας, οι οποίες θα απευθύνονται σε αθλητές και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από όλους τους αθλητικούς φορείς.

Στη συνέχεια ο κύριος Βασίλης Μηνούδης,πρώην αθλητής πετοσφαίρισης και μέλος της Ομάδας Εργασίας της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. για την Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση, στάθηκε στους κώδικες συμπεριφοράς και τους κανόνες που πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν (π.χ. κυρώσεις για περιστατικά χειραγώγησης), ενώ το σεμινάριο εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση της κυρίας Παναγιώτας Ξυλάκη, δικηγόρου και συντονίστριας της Ομάδας Αξιολόγησης Αναφορών, η οποία και περιέγραψε αναλυτικά τη διαδικασία υποβολής ανώνυμης αναφοράς στην Πλατφόρμα και τα βήματα που ακολουθούν τα μέλη της ομάδας Εργασίας για την αξιολόγηση αυτής.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη