Ο ΠΣΑΠ στα σχολεία της Νέας Σμύρνης

ΝΕΑΣΧΟΛΕΙΑ

Με εξαιρετικά μεγάλη απήχηση και ανταπόκριση από παιδιά και εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήθηκαν οι επισκέψεις αντιπροσωπείας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης καθώς επίσης και στο 1ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης. Οι επισκέψεις αυτές, οι οποίες έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της ενημερωτικής – εκπαιδευτικής εκστρατείας που πραγματοποιείται από τον ΠΣΑΠ σε σχολεία και Ακαδημίες σε ολόκληρη την Επικράτεια, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

H κοινωνική αυτή δράση του ΠΣΑΠ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα Υπουργείου Παιδείας με την υποστήριξη της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης της Δ΄ Διεύθυνσης Αθηνών, αλλά και την άριστη συνεργασία των Διευθυντών των αντίστοιχων Σχολείων, της κ. Σταυρούλας Παπασπηλίου (1ο Γυμνάσιο) και των κ.κ. Δημητρίου Παπαλαμπρόπουλου (1ο Δημοτικό), Γεωργίου Πίχλιαβα (4ο Δημοτικό).

Τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Διονύσιος Δημόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Λαζανάς, ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Πούλιος, ο Ταμίας και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Σταμάτιος Συρίγος και οι συνεργάτες του ΠΣΑΠ Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και Γεώργιος Φιλιππίδης (φωτογράφος).

Καθοριστική για την επιτυχία των επισκέψεων και αξιέπαινη υπήρξε η συμβολή της Π.Α.Ε. Πανιώνιος που εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας Δημήτριο Ναλιτζή, αλλά και των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ: Παναγιώτη Κόρμπου (ο οποίος είναι, παράλληλα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΠ με την ιδιότητα του Ειδικού Γραμματέα), Εμμανουήλ Σιώπη, Αναστασίου Μπακασέτα, Ευάγγελου Οικονόμου, Αναστασίου Καραμάνου, Γεωργίου Μπλέτσα, Σπύρου Ρισβάνη, Νικολάου Καθάριου και Βαλεντίνου Βλάχου.

Αξίζει δε να υπογραμμισθεί ότι η σημερινή παρουσία των ποδοσφαιριστών της Π.Α.Ε. Πανιώνιος ήταν εξαιρετική καθώς προσέδωσε ένα άλλο αέρα και ξεχωριστή δυναμική στη δράση μας αυτή. Πράγματι, οι ποδοσφαιριστές, τόσο με τις καίριες και ουσιαστικές τοποθετήσεις τους απέναντι σε ερωτήματα που ετέθησαν από τους μαθητές, όσο και μέσω της εν γένει αλληλεπίδρασής τους με αυτούς επέδρασσαν καταλυτικά στη διάδοση των ιδανικών της «ευγενούς άμιλλας» και του «ευ αγωνίζεσθαι» αλλά και των μηνυμάτων κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Στους μαθητές έγινε ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν την βία, τον ρατσισμό, το doping, τη σημασία της προστασίας της υγείας και την ευαισθητοποίηση τους ώστε να επιδεικνύουν, με όποια ιδιότητα προσεγγίζουν το χώρο του ποδοσφαίρου και συνολικά τον αθλητισμό, με φιλαθλητικό πνεύμα.

Στα σχολεία διανεμήθηκε δωρεάν αθλητικό υλικό, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, όπως και έντυπο ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά περικάρπια με συνθήματα κατά της βίας και του ρατσισμού αλλά και με μήνυμα ευαισθητοποίησης υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών.

Η εκστρατεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στα σχολεία έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2015 και συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία, γνωρίζοντας εξαιρετική απήχηση πανελλαδικά αλλά και με απόλυτη αποδοχή της σημασίας και της αξίας αυτής της προσπάθειας που αποσκοπεί στη δημιουργία συνειδητοποιημένων και κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ποδοσφαιριστών και φιλάθλων.

Η πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών των σχολείων, θα συνεχισθεί με τετραετή ορίζοντα και επισκέψεις και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ