Ο ΠΣΑΠ κοντά στις Ακαδημίες, στο 11ο Πανκυκλαδικό τουρνουά ποδοσφαίρου στην Πάρο

ΝΕΑΣΧΟΛΕΙΑ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας του για την ενημέρωση, την πρόληψη, την εκπαίδευση, με στόχο την ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης του ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Ε.Π.Ο. την Super League, την Football League και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων προχωρά σε σύζευξη των δράσεων του, ώστε να συνδυάσει την παρουσία του σε σχολεία με τις πρωτοποριακές δράσεις του σε Ακαδημίες, συμβάλλοντας στη δημιουργία καλύτερων ανθρώπων, περισσότερο ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων που θα εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα, με το ποδόσφαιρο.

Η επίσημη αρχή της προσέγγισης του ΠΣΑΠ στις Ακαδημίες με επιμορφωτικό χαρακτήρα για παιδιά, γονείς και προπονητές έγινε στην Πάρο στο πλαίσιο της εκεί παρουσίας εκπροσώπων του Συνδέσμου για το 11ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά, στο οποίο πήραν μέρος 700 παιδιά Ακαδημιών ηλικίας 7 έως 12 ετών.

Κατά την διάρκεια του τετραημέρου 24-28 Ιουνίου, μέλη της Διοίκησης και συνεργάτες του ΠΣΑΠ, με εξειδικευμένη γνώση του αντικειμένου σε όλους τους τομείς του ποδοσφαίρου μίλησαν σε παιδιά, γονείς και προπονητές για τις αξίες και τα ιδανικά του «εύ αγωνίζεσθαι» και της «ευγενούς άμιλλας», για τη σημασία της συμμετοχής, τη χαρά του παιχνιδιού, τον σεβασμό στον αντίπαλο, την αυτοσυγκράτηση, τις φιλίες που δημιουργούνται στο παιχνίδι, τους κανόνες, τις αρχές και τις αξίες του ποδοσφαίρου, γενικά, του αθλητισμού.

Παράλληλα διανεμήθηκε δωρεάν αθλητικό υλικό σύμφωνα με τις ανάγκες τους, όπως και έντυπο ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά βραχιολάκια με συνθήματα κατά της βίας και του ρατσισμού, προωθώντας τις καμπάνιες «βάλε ΤΕΡΜΑ στη βία», «λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό» και «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ Των Οστών».

Στη βάση της δημιουργικής αλληλεπίδρασής μας με τα παιδιά βρίσκεται το τρίπτυχο ΘΕΛΩ – ΞΕΡΩ – ΜΠΟΡΩ, αφότου έχει προηγηθεί ο καθορισμός του επιθυμητού ΣΤΟΧΟΥ. Τα παιδιά των σχολείων και των Ακαδημιών μαθαίνουν την αξία της στοχοθεσίας από πολύ μικρή ηλικία, ενώ παράλληλα μέσα από σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων, εμπεδώνουν τη δύναμη της θέλησης και της διαρκούς προσπάθειας στην επίτευξη του επιδιωκόμενου αποτελέσματος.

Ομιλητές από την πλευρά του ΠΣΑΠ, σε συναντήσεις με διαδραστικό χαρακτήρα και αλληλεπίδραση, ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διονύσιος Δημόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Πούλιος, ο Σύμβουλος Βασίλειος Παπαδόπουλος και ο εκλέκτορας της ομάδας του ΠΣΑΠ Χαράλαμπος Ζελενίτσας. Επίσης, παρευρέθηκαν ο ειδικός συνεργάτης του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και ο φωτορεπόρτερ Γεώργιος Φιλιππίδης.

Η εκστρατεία του ΠΣΑΠ στις Ακαδημίες είναι πρωτοποριακή, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και η επιλογή της Πάρου είναι σημειολογική καθώς εκεί συγκεντρώθηκαν για το 11ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά 700 παιδιά ομάδων από όλες τις Κυκλάδες και την Σάμο, με 500 γονείς και προπονητές που ακολούθησαν τους μικρούς ποδοσφαιριστές, τους μικρούς ήρωες μας.

Σε αυτό το κοινό απευθύνθηκαν, σε διαδοχικές συναντήσεις, οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ, που δημιουργούν μία αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας με τα παιδιά σε σχολεία και Ακαδημίες, εκεί δηλαδή όπου συγκεντρώνεται το σύνολο των μικρών φίλων μας, από όπου θα προκύψουν στα επόμενα χρόνια όχι μόνο ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές, παράγοντες, αλλά κυρίως οι φίλαθλοι οι οποίοι θα χαρακτηρίζουν σε μεγάλο βαθμό με την συμπεριφορά τους την εικόνα των γηπέδων μας.

Επιστέγασμα της παρουσίας και των δράσεων του ΠΣΑΠ στην Πάρο, απετέλεσε η τελετή λήξης του 11ου Πανκυκλαδικού Τουρνουά, κατά την οποία τα 700 παιδιά των Ακαδημιών, σε μία μαγική βραδιά, ανέδειξαν, φωνάζοντας ρυθμικά, την δύναμη των μηνυμάτων του ΠΣΑΠ «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ Των Οστών», «βάλε ΤΕΡΜΑ στη βία», «λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό» ενώ αποθέωσαν και την αξία του συνθήματος της UEFA, «Σεβασμός».

Η εντυπωσιακή εκδήλωση ήταν το ιδανικό τέλος σε ένα καταπληκτικό Τουρνουά, στο οποίο απολαύσαμε τα παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο, διασκεδάζοντας και χαρήκαμε εικόνες που θέλουμε πάντα να βλέπουμε στα γήπεδα ενώ απoτέλεσε και το καλύτερο μέσο επικοινωνίας και διάδοσης για το σύνθημα της εκστρατείας του Συνδέσμου «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ Των Οστών», και την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Μάλιστα, καταχειροκροτήθηκαν και έγιναν πόλοι έλξης για παιδιά και γονείς και οι 4 διεθνείς ποδοσφαιριστές οι οποίοι λάμπρυναν με την παρουσία τους την τελετή λήξης, οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Χαλκιάς ως πρεσβευτές των αρχών και ιδανικών που προάγουμε μέσα από τον αθλητισμό. Η ενεργός συμμετοχή των καταξιωμένων διεθνών μας στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του φετινού Πανκυκλαδικού Τουρνουά και η αξιοποίηση της δυναμικής τους ως προτύπων αθλητών και προσωπικοτήτων, εν γένει, συνέβαλε καθοριστικά στην ευρύτερη δυνατή διάδοση των κοινωνικών μας μηνυμάτων, αφού η παρουσία τους και η αλληλεπίδρασή τους με τα παιδιά, τους γονείς τους αλλά και το σύνολο των παρισταμένων γνώρισε τεράστια απήχηση.

O ΠΣΑΠ μέσω του Προέδρου του Διονύσιου Δημόπουλου, βράβευσε με το έπαθλο «εύ αγωνίζεσθαι», την ομάδα του Πυθαγόρα Σάμου, επαινέθηκε για την συμβολή του Συνδέσμου στην επιτυχία του Τουρνουά και τιμήθηκε από τους διοργανωτές.

Επιπρόσθετα, ο ΠΣΑΠ βραβεύθηκε για την ενεργό συμμετοχή του στο 11ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο κ. Μιχάλης Παπαδάκης ως εκπρόσωπος των διοργανωτών της εκδήλωσης στον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Κωνσταντίνο Πούλιο.

Επίσης, σε βραβεύσεις προχώρησαν και οι διεθνείς μας ποδοσφαιριστές προς τις Ακαδημίες ενώ βραβεία απένειμαν και οι παριστάμενοι πολιτειακοί φορείς.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών συγχαίρει θερμά τους διοργανωτές του 11ου Πανκυκλαδικού Τουρνουά για την άψογη οργάνωσή του, αλλά και για την αξιέπαινη αυτή κοινωνική πρωτοβουλία τους και ιδίως τον Πρόεδρο του Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκός κ. Άγγελο Τσιγώνια, τον Πρόεδρο του Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας Πάρου κ. Λουκά Σκιαδά, την Πρόεδρο του Α.Ο. Πάρου Μαρία Κουτσονικολή, τον κ. Μιχάλη Παπαδάκη προπονητή και εκπρόσωπο της διοργανώτριας Αρχής, αλλά και τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την διοργάνωση.

Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλλαν, επίσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Πάρου, η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. και η Ε.Π.Σ. Κυκλάδων. Τέλος, υποστήριξαν την όλη προσπάθεια χορηγοί από το νησί της Πάρου και το Sport Cyclades. Ιδιαιτέρως τιμητική ήταν και η παρουσία του πρωταθλητή Ευρώπης Φάνη Χριστοδούλου.

Το 11ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου για Ακαδημίες, συνδυάσθηκε επίσης με την προπονητική ημερίδα που έγινε για πρώτη φορά στο νησί και απευθυνόταν στις αναπτυξιακές ηλικίες. Στην ημερίδα συμμετείχε ενεργά ο ΠΣΑΠ εκπρόσωποι του οποίου παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν τις άκρως ενδιαφέρουσες και διαφωτιστικές τοποθετήσεις όλων των προπονητών – ομιλητών και συγκεκριμένα των: Χουάν Ραμόν Ρότσα, Σταύρου Λέτσα, Μανώλη Παπαδάκη, Βαγγέλη Μπέκα,Βαγγέλη Λάππα,Ανδρέα Λαγωνικάκη και Κώστα Μπατσινίλα.

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου αυτού τοποθετήθηκε ο εκλέκτορας Χαράλαμπος Ζελενίτσας, ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις ως προπονητής σε Ακαδημίες Νέων παρέχοντας πολύτιμες συμβουλές και κατευθύνσεις στους παρισταμένους αναφορικά με τον καταλληλότερο τρόπο προσέγγισης και διαπαιδαγώγησης ατόμων που βρίσκονται στην αναπτυξιακή ηλικία.

Κατά τη λήξη της ημερίδας το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσιος Δημόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ενημερωτική – εκπαιδευτική εκστρατεία του Συνδέσμου σε σχολεία και Ακαδημίες σε ολόκληρη την Επικράτεια, στους επιδιωκόμενους μέσω αυτής στόχους και το όραμα του ΠΣΑΠ, επισημαίνοντας τις ευεργετικές συνέπειες που έχει η γόνιμη και ουσιαστική αλληλεπίδρασή μας με τα παιδιά -το μέλλον όχι μόνο του ποδοσφαίρου, μα και της κοινωνίας μας συνολικά – σε μια προσπάθεια δημιουργικής σύζευξης αθλητισμού και εκπαίδευσης που κατατείνει στη διαμόρφωση συνειδητοποιημένων, υγιών και ισορροπημένων μελλοντικών αθλητών και φιλάθλων.

Αξίζει δε να επισημανθεί ότι, κατά την ξεχωριστή και λαμπερή τελετή λήξης του 11ου Πανκυκλαδικού Τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Στάδιο Πάρου, έλαβε χώρα παρέλαση από όλες τις ομάδες των Ακαδημιών, ενώ τα παιδιά που συμμετείχαν κρατούσαν διακριτικά των ομάδων τους αλλά και των νησιών που η κάθε ομάδα εκπροσωπεί. Στο τέλος δε των εκδηλώσεων προσφέρθηκαν από τους διοργανωτές αναμνηστικά δώρα και τοπικά εδέσματα του νησιού της Πάρου στους συμμετέχοντες.

[justified_image_grid id=9979] [psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη