Ο ΠΣΑΠ υπεραμύνεται της τιμής και της υπόληψης των μελών του

ΝΕΑ

Τις τελευταίες ημέρες, δυστυχώς για μια ακόμη φορά, στοχοποιούνται μέλη μας επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Σε μια κρίσιμη εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά τις διεθνείς διακρίσεις του, ταλαιπωρείται ποικιλοτρόπως, είναι πράγματι άστοχο και ιδιαίτερα επικίνδυνο   να αμφισβητούνται επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από δηλώσεις παραγόντων που και αυτοί, όπως άλλωστε όλοι μας, οφείλουν, στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου τους, να πράττουν ή και να αντιδρούν συνετά, τηρώντας, σε κάθε περίπτωση, το μέτρο.

Τέτοιες δηλώσεις δυστυχώς μας αναγκάζουν να αποδεχθούμε τον αυτονόητο πλέον κανόνα που ισχύει στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου, ότι δηλαδή, η εύκολη, η ακίνδυνη και η πλέον θορυβώδης αντίδραση ή και λύση σε οτιδήποτε μη αρεστό συμβαίνει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή αλλού, είναι να αποδίδονται μομφές, υπονοούμενα ή και επιμελώς κεκαλυμμένα πλην όμως θολά σχόλια σε ποδοσφαιριστές μέλη μας.

Παρανοείται όμως ότι και οι ποδοσφαιριστές, ως αθλητές και επαγγελματίες, έχουν ίσα δικαιώματα και χρήζουν απόλυτου σεβασμού, εκτίμησης και αξιοπρεπούς συμπεριφοράς από οιονδήποτε, εντός ή εκτός του χώρου του ποδοσφαίρου.

Κάθε παρεκτροπή από μία τέτοια συμπεριφορά, ιδίως όταν αυτή προέρχεται από παράγοντες, είναι αντιληπτό ότι θέτει σε εύλογη αμφισβήτηση και σε σοβαρότατο κίνδυνο την αρμονική συνύπαρξη όλων των μελών μας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που χάριν σε αυτούς υπάρχουν όλοι οι υπόλοιποι……, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κανείς δεν διεκδικεί το αλάθητο, ωστόσο είναι χρήσιμη και σκόπιμη η αυτοσυγκράτηση και η αυτοκριτική, ώστε να αποτρέπονται καταστάσεις που δεν ωφελούν κανέναν, τουναντίον βάλλουν ευθέως κατά του ποδοσφαίρου και των ποδοσφαιριστών.

Ο ΠΣΑΠ βεβαιώνει τους πάντες ότι τα μέλη του οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι και θα είναι πάντοτε ενωμένοι και συσπειρωμένοι, έτσι ώστε να αποκηρύσσουν οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο το υπέρτατο αγαθό τους, την ποδοσφαιρική τους τιμή και την υπόληψη.

Όλα τα άλλα περιττεύουν και αφήνονται στην κρίση των λογικών και των συνετών γιατί και οι κρίνοντες, κρίνονται……..

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη