Ο ΠΣΑΠ δίπλα στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού

ΝΕΑ

Συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου της ομάδας στο Κορωπί, είχε αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΠΣΑΠ Διονύσιο Δημόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Ιωάννη Λαζανά, τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Πούλιο, τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Σταμάτιο Συρίγο και τους συνεργάτες του Συνδέσμου Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και το φωτορεπόρτερ Γεώργιο Φιλιππίδη.

Οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους συναδέλφους του Παναθηναϊκού, για όλες τις δράσεις και τις ενέργειες του Συνδέσμου και συζήτησαν μαζί τους, σε πολύ καλό κλίμα, για όλα όσα τους απασχολούν σε σχέση με την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Μάλιστα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη διαδικασία υλοποίησης του Εγγυητικού Ταμείου, που είναι πλέον στο τελευταίο στάδιο. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ενίσχυσαν με δηλώσεις τους τον αγώνα για το Εγγυητικό Ταμείο και αυτό επισημάνθηκε και αναγνωρίσθηκε, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στην υπεύθυνη στάση της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός, που είχε στηρίξει ενεργά την προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών, με ανακοίνωση της, επιδεικνύοντας αξιέπαινη ευαισθητοποίηση και αλληλεγγύη.

Με την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου, θα σταθεί δυνατό να αποζημιώνονται οι συνάδελφοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, των οποίων οι ομάδες υποβιβάζονται, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, από επαγγελματικά σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και οι οποίοι, υπό το ισχύον νομικό και θεσμικό πλαίσιο, αδυνατούν να διεκδικήσουν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους. Για την ενεργοποίηση της συμφωνίας που αφορά το Εγγυητικό Ταμείο, έχουν συνταχθεί, προς την κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΠΣΑΠ, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας, όπως και όλοι οι αρχηγοί των ομάδων της Super League και της Football League.

Περαιτέρω, αναλύθηκαν οι προσπάθειες και οι τεκμηριωμένες προτάσεις του ΠΣΑΠ για την αναδιαμόρφωση του πρωταθλήματος της Super League και της Football League, καθώς αποτελεί βασικό άξονα των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου, η πραγματοποίηση βελτιωτικών αλλαγών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με στόχο τη συνολική αναβάθμισή του.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εκδήλωσαν την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη τους προς τον ΠΣΑΠ ενώ επισημάνθηκαν τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν για όλους τους συναδέλφους, από την ασφαλιστική κάλυψη τους, που παρέχεται πλέον με εξαιρετικά βελτιωμένους όρους για εκείνους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, όπως συμβαίνει και με την δωρεάν χρήση της Νομικής Υπηρεσίας του ΠΣΑΠ.

Στους συναδέλφους αναδείχθηκε η δυναμική του προγράμματος Online Academy της FIFPro, μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές – μέλη του Συνδέσμου να αποκτήσουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στην αθλητική διοίκηση (sports management), χωρίς δική τους επιβάρυνση, με σπουδές εξ’ αποστάσεως, ενώ επισημάνθηκε και η αξία της παροχής του Συνδέσμου προς τα μέλη του, όσον αφορά την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση, μέσω της χορήγησης 5 υποτροφιών για πραγματοποίησης σπουδών στον Όμιλο Εκπαιδευτηρίων ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Επίσης, παρουσιάσθηκαν οι δράσεις και πρωτοβουλίες του ΠΣΑΠ με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών στο πλαίσιο της εκστρατείας του «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ των Οστών», ενώ, παράλληλα, έγινε αναφορά και στις επισκέψεις μελών του Συνδέσμου σε σχολεία και Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, με στόχο την ενημέρωση και προληπτική αντιμετώπιση παθογενών κοινωνικών φαινομένων.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους και για την εκτενή αναφορά που έγινε στον μελλοντικό στόχο του ΠΣΑΠ και όλων των ποδοσφαιριστών, που είναι η δημιουργία χώρου, το «Σπίτι του Ποδοσφαιριστή», προκειμένου να φιλοξενούνται εκεί οι συνάδελφοί μας με τις οικογένειές τους και άλλοι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη, όταν τυχόν αντιμετωπίζουν πρόβλημα αναγκαστικής παραμονής στην Αθήνα, για λόγους υγείας δικούς τους ή των οικείων τους.

Ο ΠΣΑΠ ευχαριστεί την Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός για την άψογη συνεργασία της για την υλοποίηση της ενημέρωσης των συναδέλφων μας.

[justified_image_grid id=8829]

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΣΑΠ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη