Ο ΠΣΑΠ δίπλα στους ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού

ΝΕΑ

Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του Λεβαδειακού, στα αποδυτήρια του γηπέδου της Λιβαδειάς, βρέθηκε αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΠΣΑΠ Διονύσιο Δημόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Ιωάννη Λαζανά, τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Πούλιο, τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Σταμάτιο Συρίγο και τον συνεργάτη του Συνδέσμου – φωτογράφο Γεώργιο Φιλιππίδη.

Οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για όλες τις δράσεις και τις ενέργειες του ΠΣΑΠ στα ζητήματα που τους απασχολούν, συζήτησαν με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου και παράλληλα, εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους για το επίπεδο εκπροσώπησης που έχουν από τον Σύνδεσμο, σε όλα τα θέματα που τους αφορούν ενώ εξέφρασαν την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη τους προς τον ΠΣΑΠ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού για το Εγγυητικό Ταμείο, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για τον ΠΣΑΠ και βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης. Με την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου, θα σταθεί δυνατό να αποζημιώνονται οι συνάδελφοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των οποίων οι ομάδες υποβιβάζονται, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, από επαγγελματικά σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Για την ενεργοποίηση της συμφωνίας που αφορά το Εγγυητικό Ταμείο, έχουν συνταχθεί, στην κατεύθυνση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΠΣΑΠ, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας, όπως και όλοι οι αρχηγοί των ομάδων της Super League και της Football League.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΠ αναφέρθηκαν, επίσης, στις τεκμηριωμένες προτάσεις του Συνδέσμου για την αναδιαμόρφωση του πρωταθλήματος της Football League, οι οποίες θα κατατεθούν άμεσα και θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης με τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους και αρμόδιους φορείς στο χώρο του ποδοσφαίρου, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο και περισσότερο ελκυστικό, λειτουργώντας ως ο καλύτερος δυνατός προθάλαμος τόσο για το πρωτάθλημα της Super League όσο και για την Εθνική μας ομάδα. Η συζήτηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου μας είναι σε εξέλιξη και αισιοδοξούμε ότι θα αποφέρει καρπούς, με κοινό στόχο το καλό του ποδοσφαίρου μας.

Ως προς την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, που παρέχεται πλέον με εξαιρετικά βελτιωμένους όρους για τους συναδέλφους μας και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, επισημάνθηκαν τα πολλαπλά οφέλη τα οποία προκύπτουν ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την δωρεάν χρήση της Νομικής Υπηρεσίας του ΠΣΑΠ.

Στους συναδέλφους επισημάνθηκε η σημασία της νέας εκστρατείας της FIFPro, σε συνεργασία με την FIFA και την INTERPOL, κατά των χειραγωγημένων αγώνων, ενώ έγινε εκτενής αναφορά και σε ότι έχει σχέση με την ανάγκη πρόληψης και αντιμετώπισης παθογενών φαινομένων που έχουν σχέση με βία, ρατσισμό και doping.

Επιπρόσθετα, αναδείχθηκε η δυναμική του προγράμματος Online Academy της FIFPro, μέσα από το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές – μέλη του Συνδέσμου να αποκτήσουν Πανεπιστημιακό πτυχίο αθλητικού management, δίχως δική τους επιβάρυνση, με σπουδές εξ αποστάσεως.

Επίσης, παρουσιάσθηκαν οι δράσεις του ΠΣΑΠ στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, με τις προσπάθειες που καταβάλλει και συντονίζει ο Σύνδεσμος στο πλαίσιο της εκστρατείας «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ των Οστών» και τις επισκέψεις μελών του Συνδέσμου σε σχολεία και Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, με τα συνθήματα «Βάλε ΤΕΡΜΑ στη Βία», «Λέμε ΟΧΙ στον Ρατσισμό», και «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ των Οστών».

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, εκφράσθηκαν ευχαριστίες από την αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ στους συναδέλφους ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού όπως και στους εκπροσώπους της ΠΑΕ Τάσο Παστό και Δημήτριο Φαράντο, που παρεβρέθησαν μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου στις επισκέψεις στα σχολεία της Λιβαδειάς, στη δράση που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, στο πλαίσιο της πανελλήνιας ενημερωτικής εκστρατείας του ΠΣΑΠ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και όλων των ομάδων, στον κοινό αγώνα πρόληψης παραβατικών συμπεριφορών.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη