Ο ΠΣΑΠ στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του Πανθρακικού

ΝΕΑ

Με προβληματισμό, θλίψη και πικρία πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Π.Α.Ε. Πανθρακικός για την αποχώρηση της ομάδας της από το πρωτάθλημα της Football League, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

Αυτομάτως, μένουν εκτεθειμένοι όλοι οι συνάδελφοι μας επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονταν έως τώρα με τον Πανθρακικό, καταβάλλοντας, σε αντίξοες συνθήκες, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εκπροσωπήσουν επάξια την ομάδα τους.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, με τους ποδοσφαιριστές να είναι και πάλι τα θύματα, καθώς, εκείνοι εντέλει καλούνται να πληρώσουν, ποικιλότροπα και με προφανείς τις αρνητικές συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, σε όλα τα επίπεδα, το κόστος για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες.

Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, το φαινόμενο της αποχώρησης ομάδων και μάλιστα στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, τείνει να γίνει καθεστώς.

Η ανάγκη ανασυγκρότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, θέμα για το οποίο ο ΠΣΑΠ έχει καταθέσει τις προτάσεις του και έχει κάθε διάθεση να συζητήσει για την βελτίωση και υλοποίηση τους, είναι αδήριτη.

Δεδομένο είναι, σαφώς, ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη πρόνοια το ζήτημα που αφορά τη συμμετοχή των ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, πριν από την έναρξη τους, ώστε η παρουσία τους να πιστοποιείται με βάση την ανταπόκριση τους στις προδιαγραφές και τους όρους που τίθενται.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών είναι στο πλευρό των συναδέλφων του Πανθρακικού, θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να τους υποστηρίξει, αλλά, επιπλέον, ζητά την αλλαγή του τοπίου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όχι με τη συρρίκνωση, αλλά, με τον καλύτερο προγραμματισμό, τον απαραίτητο εξορθολογισμό και την εφαρμογή λύσεων που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση του.

Οι ποδοσφαιριστές είναι και πάλι τα θύματα των αδυναμιών άλλων.

Ας γίνει, επιτέλους, με συνεργασία όλων, μία νέα αρχή, γιατί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αξίζει και μπορεί να έχει καλύτερη εικόνα.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη